current views are: 8

21 Μαΐου 2016
Δημοσίευση18:39

Ισοδύναμα για να μην «παγώσουν» τα ειδικά μισθολόγια ζητάει ο Τσίπρας

Με εντολή πρωθυπουργού πρέπει να βρεθούν μέχρι αύριο οι απαραίτητοι πόροι για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια.

Δημοσίευση 18:39’

Με εντολή πρωθυπουργού πρέπει να βρεθούν μέχρι αύριο οι απαραίτητοι πόροι για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια.

Με εντολή του πρωθυπουργού πρέπει να βρεθούν μέχρι αύριο οι απαραίτητοι πόροι για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη που συγκάλεσε ζήτησε να βρεθούν τα ισοδύναμα από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, Εμπορικής Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα καθώς και από τους Αναπληρωτές Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ώστε να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια

Η τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στο νομοσχέδιο για τα τελευταία μέτρα της αξιολόγησης, προβλέπει την αναστολή από 1/1/2017 έως και 31/12/2018 κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και μισθολογικής προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Στην διάταξη των Τσακαλώτου – Χουλιαράκη εμπίπτουν οι δικαστικοί λειτουργοί, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωμάτες, γιατροί του ΕΣΥ, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ κλπ. 

Ενδοκυβερνητική κρίση

Οι ΑΝΕΛ θέτουν βέτο στη συγκεκριμένη τροπολογία, ζητώντας να υπάρξει διορθωτική δήλωση. Για βέτο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο πάγωμα των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Ο  κ. Καμμένος όταν ρωτήθηκε από τον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΪ τι έκαναν οι ΑΝΕΛ όταν έμαθαν για την τροπολογία, απάντησε χαρακτηριστικά: “Βέτο.  Είπαμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα”.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος πραγματοποιήθηκε γύρος τηλεφωνημάτων αναφορικά με το θέμα και θα υπάρξει διορθωτική δήλωση. “Οι εντολές ήταν ότι αν δεν αλλάξει δεν ψηφίζουμε” σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. 


σχετικα αρθρα