Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και βαθιές τομές, η λύση δεν είναι να «φορολογείς τα πάντα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για το νέο πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, όπου θα ενταχθούν φορείς του Δημοσίου για 99 χρόνια, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ότι «ούτε το πιο ακραίο μυαλό ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου» δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο.

Σημείωσε ότι στην πράξη με το νέο υπερταμείο η χώρα παραδίδει τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας έως το 2115.

Σχετικά με τον αυτόματο δημοσιονομικό «κόφτη», ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν θα προστατεύσουν μισθούς και συντάξεις.

Στην πραγματικότητα, συνέχισε η όλος μηχανισμός θα σημαίνει ότι το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων θα μειώνεται χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Τζιτζικώστας: Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα στην Ελλάδα

«Η χώρα παραδίδεται για 99 χρόνια. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προσθέτοντας ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν τη στοιχειώδη ντροπή να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό. 

Σχετικά με την δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλει να ρίξει τον Κυριάκο Μησοτάκη, «πριν γίνει πρωθυπουργός» ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως θα συμβούλευε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τα «αστειάκια». Προσπαθούν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον του κόσμου, προσέθεσε. 

Υποστήριξε ακόμη πως η ΝΔ δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και ας μην βλέπουν φαντάσματα κάποιοι.