current views are: 7

22 Μαΐου 2016
Δημοσίευση15:08

Γεννηματά: Τα σκίσατε τα μνημόνια κ. Τσίπρα!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για φοροκαταιγίδα και ταπεινωτική εποπτεία της χώρας, εξαπέλυσε από τη βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Δημοσίευση 15:08’

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για φοροκαταιγίδα και ταπεινωτική εποπτεία της χώρας, εξαπέλυσε από τη βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για φοροκαταιγίδα και ταπεινωτική εποπτεία της χώρας, εξαπέλυσε από τη βήμα της Βουλής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Μας γυρίζετε στην εποχή των ωμών παρεμβάσεων του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, 120 περίπου χρόνια πίσω. Μπράβο!», είπε απευθυνόμενη στα έδρανα της κυβέρνησης για να τονίσει ότι «η χώρα μπαίνει σε ταπεινωτική εποπτεία».

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάργηση του ΕΚΑΣ ενώ για το υπερ – ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έκανε λόγο για παράδοση της δημόσιας περιουσίας «στον πλήρη έλεγχο των δανειστών, με δικαίωμα veto της τρόικας».

Για τον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη» σημείωσε ότι «στον κόφτη που ακόνιζαν επί έξι χρόνια και βρήκαν σε εσάς τον πρόθυμο, προβλέπονται ειδικές παρεμβάσεις που θα επιβάλλονται από έξω, θα περιλαμβάνουν και μισθούς και συντάξεις, οριζόντια».

«Βάζετε τη χώρα σε έναν στενό κορσέ, δια βίου», συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «το όνειρο του κ. Σόιμπλε να έχει στην κλίνη του Προκρούστη προϋπολογισμούς της Ευρωζώνης παίρνει σάρκα και οστά».

Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι : «Ναι κ. Τσίπρα τώρα δεν θα ξαναψηφίσετε πια μνημόνιο ούτε μέτρα. Για πρώτη φορά θα λέτε αλήθεια! Γιατί σήμερα ψηφίζετε μνημόνιο για πάντα».

«Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο προτείνει μνημόνιο για πάντα και διαρκή περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε λέγοντας “είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, υπονομεύει και παρακάμπτει το ρόλο της Βουλής. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη έγινε ο πρόθυμος πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων. Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών. Ο άνθρωπος που θα έδινε αξιοπρέπεια στο λαό φορτώνει ασήκωτα βάρη στους αδύναμους, διαλύει τη μεσαία τάξη και οδηγεί τη χώρα σε φτωχοποίηση», σημείωσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε ακόμα «νέα αυταπάτη το κλείσιμο της αξιολόγησης και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη». «Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, ότι ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του μπορούν να εκτινάξουν το ελατήριο της οικονομίας. Δεν το πιστεύουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν. Το αντίθετο κάνουν. Συμπιέζουν το σπιράλ προς τα κάτω», είπε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση διαθέτει ισχνή-οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών. Η συνοχή της έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή τους στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του προχωρούν μόνοι τους, απομονωμένοι πολιτικά και κοινωνικά».

«Το μόνο που σας νοιάζει και σας ενώνει είναι η καρέκλα της εξουσίας» είπε ακόμη η Φ. Γεννηματά ενώ πέταξε καρφιά και κατά της ΝΔ λέγοντας «Το έχω πει και θα το ξαναπώ: όσο περνάει ο καιρός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακούγεστε όλο και πιο ίδιοι».


σχετικα αρθρα