current views are: 10

22 Μαΐου 2016
Δημοσίευση18:34

Μητσοτάκης: Ο κόφτης είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας σας

Επέμεινε στην επίθεσή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σύντομη απάντησή του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευση 18:34’

Επέμεινε στην επίθεσή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σύντομη απάντησή του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Επέμεινε στην επίθεσή του στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην σύντομη απάντησή του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.

Για την διαμαρτυρία του πρωθυπουργού για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του στην ομιλία του είπε: «Πριν από 15 ημέρες χρησιμοποιήσατε την φράση περί “αυταπάτης”. Τι είναι ένας πρωθυπουργός που αναγνωρίζει αυταπάτη, καταρτισμένος; Ένας πρωθυπουργός που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα δώσει 13η σύνταξη τι είναι, ειλικρινής είναι;».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η διαρκής επίκληση της δεύτερης εκλογικής σας νίκης δεν σας δίνει άφεση αμαρτιών για το πρώτο εξάμηνο του 2015» και επανέλαβε την πρόταση του για την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το πρώτο εξάμηνο του 2016 και το πως φθάσαμε στα capital controls.

Είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης: «Στοιχίσατε 21 δισ. ευρώ σε απώλεια του ΑΕΠ. Αναφέρεστε στην συμφωνία που ψηφίσαμε πράγματι τον Αύγουστο του 2015 για να κρατήσουμε την χώρα στο ευρώ. Όμως που αναφέρεται στην συμφωνία το “υπερταμείο” μέχρι το 2115; Πού αναφέρεται ότι δεν πρέπει η διοίκησή του να λογοδοτεί στην Βουλή των Ελλήνων; Πότε μπήκε ο “κόφτης” στον δημόσιο διάλογο; Μετά από την δημοσιοποίηση των συνομιλιών των στελεχών του ΔΝΤ. Ο “κόφτης” είναι το τίμημα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Επειδή κανείς δεν πιστεύει ότι το πακέτο που φέρατε θα αποδώσει γι αυτό σας επέβαλαν τον κόφτη. Δεν σας πιστεύει κανείς, ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος. Θα επιδιώξετε εσείς στόχο 2% για πρωτογενή πλεονάσματα; Δεν μπορείτε να το πετύχετε γιατί δεν είσαστε αξιόπιστος συνομιλητής.

Μας είπατε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν από το 2010 ήταν 90 δισ. Στον προϋπολογισμό σας όμως αναφέρονται 60 δισ.».

Απαντώντας σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του πρωθυπουργού είπε: «Μιας και επικαλείστε δηλώσεις ξένων σχολιάστε την δήλωση Ντομπρόβσκις ότι η επιλογή του μίγματος των φόρων ήταν δική σας επιλογή. Δική σας επιλογή ήταν να δώσετε και 150 εκατομμύρια ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους, να δημιουργείτε δομές στο δημόσιο και να προσλαμβάνετε κολλητούς και φίλους. Εμείς μειώσαμε 30% την εισφορά αλληλεγγύης, το ΦΠΑ στην εστίαση, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όταν κι εσείς τα πετύχετε ελάτε να μας το πείτε».

Κλείνοντας απάντησε στον Πάνο Καμμένο που ρώτησε πώς θα αισθάνονται οι βουλευτές της ΝΔ την Τρίτη το βράδυ «Εσείς πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε τα δικά σας βίντεο που λέγατε ότι διαπραγματεύονται στα τέσσερα και υποσχόσασταν όλα όσα δεν εφαρμόσατε;»
 


σχετικα αρθρα