current views are: 12

22 Μαΐου 2016
Δημοσίευση19:19

Πέρασε… από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και ο «κόφτης» – Διαφοροποιήθηκε η Κατριβάνου

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη βουλή το πολυνομοσχέδιο.

Δημοσίευση 19:19’

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη βουλή το πολυνομοσχέδιο.

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη βουλή το πολυνομοσχέδιο που περιέχει νέα μέτρα αλλά και τον δημοσιονομικό «κόφτη».

Το πολυνομοσχέδιο στήριξαν επί της Αρχής 153 βουλευτές, 145 βουλευτές ψήφισαν όχι και υπήρξαν 2 απόντες (Γρηγόρης Ψαριανός και Άδωνις Γεωργιάδης). Επίσης διαφοροποιήθηκε η Βασιλική Κατριβάνου, στο υπερ – Ταμείο και τον κόφτη . Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται στο εξωτερικό. Νωρίτερα υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς. 

Αλέξης Τσίπρας: Όχι στην επιστροφή του ΕΚΑΣ

Δεν θα «παγώσει» η μισθολογική ωρίμανση των ειδικών μισθολογίων, ενώ οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ δεν θα χρειαστεί να το επιστρέψουν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο. Για ακραίο πολιτικό σουρεαλισμό κατηγόρησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στη θέση που διατύπωσε απόψε ο κ. Μητσοτάκης για πλεόνασμα 2% και ρυθμούς ανάπτυξης στο 4%.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε τη στρατηγική της σκληρής πόλωσης και κριτικής που άσκησε η ΝΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στην προηγουμένη ομιλία στη Βουλή ο κ. Τσίπρας μας είπε να μην τον κατηγορήσουμε για ψέματα αλλά γιατί είχε αυταπάτες! Δύσκολο το δίλλημα κ. Τσίπρα. Γιατί δεν ξέρω τι είναι χειρότερο ένας ψεύτης πρωθυπουργός με συνείδηση της πραγματικότητας ή ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργό που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Ένα είναι σίγουρο όμως! Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας».

Φώφη Γεννηματά: Μας γυρίζετε 120 χρόνια πίσω 

«Μας γυρίζετε στην εποχή των ωμών παρεμβάσεων του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου,120 περίπου χρόνια πίσω. Μπράβο!», είπε απευθυνόμενη στα έδρανα της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά για να τονίσει ότι «η χώρα μπαίνει σε ταπεινωτική εποπτεία».

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την κατάργηση του ΕΚΑΣ ενώ για το υπερ – ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έκανε λόγο για παράδοση της δημόσιας περιουσίας «στον πλήρη έλεγχο των δανειστών, με δικαίωμα veto της τρόικας».

Για τον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη» σημείωσε ότι «στον κόφτη που ακόνιζαν επί έξι χρόνια και βρήκαν σε εσάς τον πρόθυμο, προβλέπονται ειδικές παρεμβάσεις που θα επιβάλλονται από έξω, θα περιλαμβάνουν και μισθούς και συντάξεις, οριζόντια».

Σταύρος Θεοδωράκης: Αργεντινή θα μας κάνετε

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα υπό ψήφιση μέτρα και τους καρπούς της διαπραγμάτευσης που έκανε με τους θεσμούς εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για ασφυξία του λαού.

Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα σημειώνοντας ότι : «Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων.Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται!Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος».

Όπως σημείωσε οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση «στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε: «το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016».

Βασίλης Λεβέντης: Κάτι θερμοκέφαλοι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζουν την οικουμενική

Την πρότασή του για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «την οικουμενική την εμποδίζουν 6 θερμοκέφαλοι στη Ν.Δ. που λένε του Μητσοτάκη “άφησέ τους να καταρρεύσουν” και άλλοι 6 θερμοκέφαλοι που λένε στον Τσίπρα “60 χρόνια κάναμε να έρθουμε στην εξουσία”».

Προέβλεψε δε, ότι όσο η κατάσταση παραμένει η ίδια, η χώρα οδηγείται στην καταστροφήαφού – όπως είπε – η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την εξουσιομανία και την μονομανία στις «καρέκλες» που την διακρίνει υπογράφει τα πάντα αδιαφορώντας για το κόστος στην κοινωνία, «κι όπου πάει».

«Εγκληματείτε αν δώσετε την σημερινή ψήφο. Γιατί δίνετε την εθνική κυριαρχία» είπε ο κ. Λεβέντης προς την πτέρυγα της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε «ντροπή για το Κοινοβούλιο» ότι ψηφίζεται σήμερα ο «κόφτης» και το «υπερταμείο» χωρίς να αλλάξει ούτε κόμμα από αυτά που υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση οι πιστωτές. Πρόσθεσε πως εκτός από τις παραλίες, τις δασικές εκτάσεις και τους αρχαιολογικούς χώρους δεν εξαιρείται τίποτε άλλο από αυτά που «μπορούν να κατάσχουν οι ξένοι» διότι – όπως είπε – ό, τι εξαιρείται αναφέρεται στους νόμους, κι αν δεν εξαιρείται επιτρέπεται.

 


σχετικα αρθρα