Με τις μικρότερες δυνατές απώλειες έκλεισε το «καυτό» κοινοβουλευτικό διήμερο για την κυβέρνηση, δεδομένων των μίνι ανταρσιών με τις οποίες ήλθε ξαφνικά αντιμέτωπος ο Α. Τσίπρας. 

Η μοναδική απώλεια ήταν η βουλευτής Β’ Αθήνας Βασιλική Κατριβάνου, η οποία αν και ψήφισε επί της αρχής, αρνήθηκε να δώσει την ψήφο της στα άρθρα για το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τον «κόφτη». Μετά την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα και τη παράδοση της έδρας κάνει ευκολότερη τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει γρήγορα και αποφασιστικά στην υλοποίηση της συμφωνίας σε έναν αγώνα δρόμου με το χρόνο αλλά και τον «κόφτη». 

Η μαχητική βουλευτής ανήκει στην τάση των «53+», και μετά την παραίτησή της θα την αντικαταστήσει ο Γ. Κυρίτσης, που, ούτως ή άλλως, έχει κερδίσει «πόντους» στο δύσκολο έργο εκπροσώπησης της κυβέρνησης στο προσφυγικό ζήτημα. Η Β. Κατριβάνου έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα δικαιωμάτων, δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που διαφοροποιείται από την κεντρική γραμμή του κόμματός της. Στην πρόσφατη ψηφοφορία για την επικύρωση της ευρω-τουρκικής συμφωνίας, είχε και πάλι ψηφίσει «ναι» επί της αρχής, αρνήθηκε όμως και τότε να ψηφίσει επιμέρους άρθρο (αυτό που περιόριζε σε 14 ημέρες την εξέταση αιτήσεων ασύλου). 

Αν όμως η περίπτωση της Β. Κατριβάνου ήταν αυτή που απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης, δεν σημαίνει ότι ήταν και η μόνη που «πονοκεφάλιασε» τον Α. Τσίπρα. Η άρνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Αν. Ελλ. Π. Καμμένου να περιοριστούν τα ειδικά μισθολόγια  -σε συνδυασμό μάλιστα με την επιμονή των δανειστών-  εξελίχθηκε σε γρίφο για δυνατούς λύτες. Και ενώ καλά κρατεί η άρνηση του εταίρου του Α. Τσίπρα να περικόψει τις αμυντικές δαπάνες (υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των δανειστών). Τελικώς πάντως λύση βρέθηκε, και μάλιστα τέτοια που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. 

Επιμέρους αρνήσεις είχαν κατά πληροφορίες και οι βουλευτές Α. Βαγενά και Η. Καματερός, επείσθησαν όμως στο τέλος. Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί αν οι απώλειες ήταν πάνω από τρεις, τότε είναι απορίας άξιον αν θα μιλούσαμε σήμερα για τη συνεδρίαση του Eurogroup, το τέλος της αξιολόγησης και την υπό συζήτηση λύση για το χρέος!