Για παραίτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης

«Χθες κατατέθηκε μια νομοτεχνική βελτίωση για τα ειδικά μισθολόγια, η οποία νομοθετεί υπό αίρεση, λέει δηλαδή ότι σε περίπτωση που βρεθούν ισοδύναμα η διάταξη δε θα ισχύσει. Όμως ο «κόφτης» μπήκε με το μοναδικό επιχείρημα στο Eurogroup ότι συνταγματικά δε μπορούμε να νομοθετούμε υπό αίρεση. Επομένως ο κ. Τσίπρας- επειδή διαγκωνίζεται με τον ο κ. Καμένο για το ποιος είναι ο καλύτερος προστάτης των ενστόλων- επιλέγει να νομοθετήσει υπό αίρεση και ουσιαστικά ακυρώνει τον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών. Αν έχει ευθιξία ο κ. Τσακαλώτος έπρεπε να παραιτηθεί», είπε ο Χάρης Θεοχάρης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.
 
 Σε σχέση με το Ταμείο, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι δεν υπάρχει αποτίμηση της περιουσίας που θα περιλαμβάνει. 

Όπως είπε «ανοίξαμε ένα λογαριασμό ο οποίος μάλιστα είναι και κλειστός - δηλαδή δεν μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά μας για 99 χρόνια - και δεν ξέρουμε τι αρχική κατάθεση κάναμε,  πόσα δις δώσαμε σε αυτό». 

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν προβλέπεται η υποχρέωση για αυτούς που θα διαχειρίζονται το Ταμείο να αποτιμούν κάθε χρόνο την περιουσία του και να λογοδοτούν για το αν αυξάνουν ή απομειώνουν την αξία του.