current views are: 11

23 Μαΐου 2016
Δημοσίευση11:44

Στήριξη από Μέρκελ για θετική έκβαση του Eurogroup – Θολό τοπίο για το χρέος

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε θετική ως προς τα αποτελέσματα της Συνόδου των ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης ύψους 11 δισ. ευρώ, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Δημοσίευση 11:44’

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε θετική ως προς τα αποτελέσματα της Συνόδου των ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης ύψους 11 δισ. ευρώ, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Τη στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση, για το αυριανό κρίσιμο Eurogroup, παρείχε η γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη συνάτησή που είχαν στην Κωνσταντινούπολη με τον έλληνα Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η  Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε θετική ως προς τα αποτελέσματα της Συνόδου των ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης ύψους 11 δισ. ευρώ, όπως εκτιμούν αρμόδιες πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Στη ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της Καγκελαρίου βρέθηκε και το προσφυγικό, το οποίο είναι και ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσει την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη

Η συνολική εικόνα που έρχεται από τις Βρυξέλλες, είναι ότι αύριο θα είναι η ημέρα ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και η Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ψήφιση των νένων μέτρων από τη Βουλή. Ωστόσο, το τοπίο παραμένει θολό ως προς το ζήτημα του χρέους και της στάσης που κρατήσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ. Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανού ΥΠΟΙΚ, η θέση του Βερολίνου σχετικά με το χρέος και το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει. «Γνωρίζετε τη θέση της κυβέρνησης, ότι θεωρούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη, αλλά και τη θέση μας σε ό,τι αφορά πιθανή ελάφρυνση χρέους. Δεν υπάρχει εδώ τώρα κάποια αλλαγή. Οδεύουμε προς μια σημαντική συνάντηση αύριο, σήμερα ακόμη γίνεται σημαντική προεργασία των υφυπουργών. Η στάση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει», σημείωσε. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε αισιόδοξος ότι στο αυριανό Eurogroup θα γίνει σοβαρή συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


σχετικα αρθρα