Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κατέθεσε η τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία "βγάζει στη σέντρα" στελέψη, βουλευτές και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν χαρακτηρίσει τη γείτονα ως "Μακεδονία".

Στο κείμενο που συνογράφει με τους βουλευτές Γιάννη Κεφαλογιάννη και Γιώργο Κουμουτσάκο, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι "ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι η εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών τον Απρίλιο του 1993, δεν έχει αλλάξει".

Απευθυνόμενη στον κ. Κοτζιά, η Ντόρα Μποκογιάννη ααναφέρει χαρακτηριστικά:

Εσείς, αντίθετα, έχετε επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή (π.χ άτυπη σύσκεψη των ΥΠ.ΕΞ. της Ε.Ε., Ρίγα, Μάρτιος 2015).

Και συνεχίζει σταχυολογώντας αποκαλυπτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που έχουν αποκαλέσει κατά καιτού τα Σκόπια ως "Μακεδονία" και καλεί την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό ΥΠΕΞ να πάρει επίσημα θέση για το ζήτημα:

Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων νυν Βουλευτές και Υπουργοί, έχουν κατά καιρούς εκφράσει την άποψη υπέρ της διατήρησης της σημερινής συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, δηλαδή «Μακεδονία»( π.χ., άρθρο –διακήρυξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο « Όχι στον εθνικισμό και τις συναινέσεις που τον συντηρούν», Αυγή, 13/3/2008).
Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων