Πιο ψηλά στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κοινωνική πολιτική, σε μια προσπάθεια να καλύψει όλο το φάσμα του κυβερνητικού προγράμματος της Συγγρού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες που πλήττονται από τα νέα μέτρα, θα πρέπει να στηριχθούν, ανεξάρτητα από την κομματική τους επιλογή, και γι'αυτό δίνει πλέον ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτοβουλίες ανακούφισης της κοινωνίας και της αγοράς. 

"Η ΝΔ επεξεργάζεται το πρόγραμμά της για όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής αξιοποιώντας επιστήμονες,στελέχη της κοινωνίας & της αγοράς" έγραψε πριν από λίγο στο Twitter του, διαμηνύοντας ότι "η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις".

Η κίνηση αυτή έρχεται σε απάντηση των επιθέσεων που δέχεται από τον Πρωθυπουργό και τα κυβερντηικά στελέχη, οι οποίοι κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη ότι παραμένει πιστός στη λογική των περικοπών δαπανών και ότι η μόνη πολιτική που προσβεύει είναι αυτή της μείωσης του κράτους. 

"Όταν χρειάζεται να βοηθήσεις, ποτέ δεν ζητάς πολιτική ή κομματική ταυτότητα. Προσφέρεις το ίδιο σε όλους όσους έχουν ανάγκη" έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.