Ημέρα ντροπής για τη Βουλή και την πατρίδα χαρακτήρισε τη χθεσινή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς όπως είπε «η πλειοψηφία που αποτελείται από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποφάσισε ένα πακέτο πολύ σκληρών μέτρων που οδηγούν τη χώρα σε διαρκή ύφεση και αδιέξοδα».

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στραγγαλίζει την οικονομία και φτωχοποιεί τους πολίτες, ενώ την κατηγόρησε πως επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο. «Η διάλυση της μεσαίας τάξης καταστρέφει κάθε ελπίδα ανθρώπινης ζωής και για τους πιο αδύναμους. Θα αυξηθούν οι συνάνθρωποί μας που θα περιέλθουν σε αδυναμία να ανταποκριθούν και στα στοιχειώδη της ανθρώπινης διαβίωσης» πρόσθεσε.

Για το κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ανέφερε ότι θα περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών.

«Προτείνουμε στους Έλληνες τη Συμφωνία της Αλήθειας», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, «που αφορά όλους τους πολίτες και ασφαλώς θα εξασφαλίζει τη συστράτευση όλων για να στηρίξουμε ιδιαίτερα όσους έχουν ανάγκη. Γιατί η κοινωνική συνοχή είναι  βασικός στόχος  μας και απαραίτητη για την ενότητα του λαού μας και την προοπτική του».

«Θέλω να ξέρετε πως σ’ αυτήν την προσπάθεια, σ’ αυτόν τον αγώνα, θα μπω μπροστά, πρώτος μεταξύ ίσων. Γιατί αυτό επιβάλλει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην  και στο Λαό».