Περισσότερα από 300 άτομα (στην πλειοψηφία τους γυναίκες) συμμετείχαν στην εκδήλωση του τομέα κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, στη Συγγρού.

Μάλιστα η κοινωνική ευαισθησία των στελεχών του κόμματος φάνηκε και από την παρουσία διερμηνέα νοηματικής γλώσσας στην συνεδρίαση, ο οποίος μετέφραζε τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτακη και των άλλων στελεχών, στα «άτομα με ειδικές ικανότητες», όπως τα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Το παρών στην εκδήλωση εκτός, από τα θεματικά στελέχη των ΝΟΔΕ από όλη την Ελλάδα, έδωσαν και πρόσωπα - σύμβολα της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως ο δημιουργός της Κιβωτού, πατέρας Αντώνιος, επιστήμονες αλλά και μέλη πανελληνίων φιλανθρωπικών Οργανώσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως, αναφερόμενος στα παραδείγματα των ευεργετών της χώρας, αλλά και στο έργο που κατασκευάζει το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λίγα εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω από τα γραφεία της Συγγρού, σημείωσε πως «χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια παραδείγματα, αλλά για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει εμείς ως κράτος να τους διευκολύνουμε και για αυτό θα εισηγηθούμε την αλλαγή του νομικού πλαισίου που ρυθμίζει το καθεστώς των δωρεών, ενώ θα πρέπει να μην αντιμετωπίζουμε πολίτες, a priori ενόχους για φοροδιαφυγή».

Παράλληλα δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει οριστική εκκαθάριση του μητρώου των ΜΚΟ, ώστε, όπως τόνισε «να δούμε ποιοι πραγματικά προσφέρουν και ποιοι δουλεύουν για ίδιον όφελος», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να δημοσιεύονται τα στοιχεία των ΜΚΟ.