Για την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν ανέλαβε υπουργός Οικονομικών μίλησε στο Business Insider ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αποκάλυψε μάλιστα πως… διαχειρίστηκε το άγχος που είχε τότε.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «το άγχος ήταν πρωτοφανές. Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών, την πρώτη ημέρα που ανέλαβε το υπουργείο είπε:

Τους ρώτησα ποια είναι η οικονομική κατάσταση της κυβέρνησης. Μου απάντησαν ''όχι τόσο άσχημη''. Τους ζήτησα να το διευκρινίσουν αυτό και μου απάντησαν ''έχουμε 11 ημέρες''.

«Όταν αναλαμβάνεις το υπουργείο Οικονομικών 11 ημέρες πριν από τη χρεοκοπία, αυτό είναι κάτι που σε κρατά ξύπνιο τις νύχτες», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας:

Στην πραγματικότητα, δεν κοιμάσαι ποτέ. Αυτό που σε βοηθά να συνεχίσεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αδρεναλίνη και η εμπιστοσύνη που σου δείχνει ο κόσμος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν ερωτήθηκε πώς διαχειρίστηκε το άγχος που του προκαλούσε η εν λόγω κατάσταση απάντησε:

H θεραπεία ήταν να πηγαίνω παντού είτε με τη μηχανή μου, κάτι που έγινε θέμα για λόγους που δεν καταλαβαίνω, αλλά και το περπάτημα. Περπατούσα ως το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, ώστε να συναντώ ανθρώπους στον δρόμο, που με χτυπούσαν στην πλάτη και έλεγαν ''κράτα, μην υποχωρήσεις''. Αυτό ήταν μεγάλο ελιξίριο και καύσιμο.