«Φυσικά και υπάρχουν συνειδησιακές συγκρούσεις, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε κυνικοί, ούτε αδιάφοροι μπροστά στην κατάσταση αυτή», δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος σχολιάζοντας την ψήφιση των πρόσφατων νέων μέτρων από τη Βουλή, επισήμανε ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό με όλη τη σημασία του όρου».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα ψήφισης των νομοσχεδίων και αναρωτήθηκε αν πρέπει κάποιος να αφήσει να πεθάνει, ή να σώσει, με οποιοδήποτε τίμημα, έναν ασθενή που πάσχει από γάγγραινα. Είπε χαρακτηριστικά ότι «παίζεται το κεφάλι της χώρας» και γι τον λόγο αυτόν η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι δυνατόν να υπολογίζει το προσωπικό πολιτικό κόστος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει όρθια την κοινωνία αυτή τη στιγμή.

Στο ερώτημα αν του δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει με την πρώην συνάδελφό του Βασιλική Κατριβάνου, μετά την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταφίδης απάντησε:

Ορισμένες φορές που προσπαθούμε να αποτρέψουμε μέτρα, μας θέτουν ευθέως το ζήτημα της συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης νομοσχεδίων, της απόσυρσης άρθρων, γιατί αυτό το νεοφιλελεύθερο μπλοκ στην Ευρώπη προσπαθεί πρώτα απ΄ όλα να προστατέψει το κεφάλαιο.

Εξάλλου, στο ερώτημα ποιο θα είναι το ποσό που θα καταλήξει στην πραγματική οικονομία από το συνολικό πακέτο ύψους 11 δισ ευρώ, ο κ. Μηταφίδης χαρακτήρισε βασική προτεραιότητα την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Ερωτηθείς αν θα μπορέσουν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στη σταδιακή άνοδο των τιμών, απάντησε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.