Στην πιθανότητα «μπλοκαρίσματος» της επόμενης δόσης από την πλευρά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, υπογραμμίζοντας ότι ο γερμανός ΥΠΟΙΚ θέλει να εμποδίσει την απόφαση προκειμένου να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην Die Welt, με αυτή την στάση του ο Σόιμπλε ενδέχεται να απομονωθεί, αφού κανείς δεν επιθυμεί την αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

Ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πάντως εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες αρκετά αισιόδοξος όσον αφορά την έκβαση του σημερινού Eurogroup.

Την αισιοδοξία αυτή μετέφερε χθες και κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο και η εκπρόσωπός του.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν χάνει την ευκαιρία να επαναλαμβάνει την ίδια ώρα ότι για τη γερμανική κυβέρνηση το θέμα του χρέους δεν είναι της παρούσης.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι η 'Αγκελα Μέρκελ και ο Β. Σόιμπλε θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν ο,τιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί αλλαγή του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, καθώς οποιαδήποτε αναθεώρηση θα έπρεπε να περάσει εκ νέου από τη γερμανική Βουλή.