Το σενάριο που διακινούν κάποιοι εντός του χώρου που ονομάζεται κεντροαριστερά αναφέρει πως στην παρούσα φάση μόνον ο Κώστας Σημίτης θα μπορούσε να ενώσει και ταυτόχρονα να εμπνεύσει κάτι καινούργιο.

Και όλα αυτά ακούγονται ενώ ο κύριος Σημίτης κλείνει τον επόμενο μήνα τα 80 χρόνια ζωής. Οι εμπνευστές και διακινητές του σεναρίου αναφέρουν πως ο κύριος Σημίτης σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του έχει αναφερθεί στην ανάγκη ενός νέου κόμματος στο χώρο. Εκείνος θα μπορούσε να υπάρξει ως εγγυητής για την επόμενη ημέρα.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η επόμενη ημέρα έπειτα από έναν 80χρονο αρχηγό η απάντηση είναι μία Γιάννης Στουρνάρας. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος που κατά κοινή ομολογία τα πήγε εξαιρετικά στη θέση του υπουργού των Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς έχει συνεργαστεί με τον Κώστα Σημίτη, ενώ πολλοί πιστεύουν πως έχει τη σοβαρότητα και τη φρεσκάδα που θα δώσει και πάλι προοπτική εξουσίας στην κεντροαριστερά.

Επιπροσθέτως ο κύριος Στουρνάρας "μιλάει" και στο κεντρώο κοινό της ΝΔ και στον κόσμο του Ποταμιού. Το βασικό πρόβλημα είναι πως θεωρείται απόμακρος και απολιτίκ χαρακτηρισμούς που αποκρούουν οι φίλοι του και μάλιστα σε έντονο ύφος.

Οι προτάσεις έχουν γίνει για να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο κόμμα που θα περιλαμβάνει πολύ κόσμο από το χώρο αλλά και στελέχη που έχουν εγκλωβιστεί και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, ακόμη και στο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί οι διακινητές αυτών των σεναρίων να ελπίζουν, ο κύριος Στουρνάρας πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωρήσει ακόμη από την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος .