Πολιτικό αφήγημα πάνω σε…δύο πολιτικά αφηγήματα στήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη διαπραγμάτευση, την προχθεσινή ψήφιση των μέτρων από την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και τα νέα σκληρά νομοθετήματα που θα έρθουν για τα εργασιακά. Επί της ουσίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τη στρατηγική της διαχωριστικής γραμμής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση μεταρρυθμιστές-λαϊκιστές, που έχει θέσει ήδη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωνε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη Συγγρού ετοιμάζονται για την επικοινωνιακή καταιγίδα που θα εξαπολύσει σήμερα το Μαξίμου με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup, γεγονός που το θεωρούν δεδομένο, καθώς η κυβερνητική τακτική είναι πλέον συγκεκριμένη: «ταυτίζονται με κάλπικες υποσχέσεις, κάνουν το άσπρο - μαύρο, παίρνουν οριζόντια μέτρα και πλήττουν τους πιο αδύναμους», τόνιζε ο ίδιος.

Πάνω στη λογική αυτή, ο κ. Μητσοτάκης και τα γαλάζια στελέχη θα βγάλουν μπροστά την αναξιοπιστία της κυβέρνησης, που αποτελεί κατ΄ αυτούς, το ένα πολιτικό αφήγημα, το οποίο, όπως θα τονίζει δημόσια και ο πρόεδρος της ΝΔ, «δένει πισθάγκωνα τη χώρα για πολλές γενιές, μόνο και μόνο γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει να παραμείνει στην καρέκλα». Μάλιστα θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι όχι μόνο έχει ως χαρακτηριστικό την ανικανότητα, αλλά πως επενδύει πολιτικά σε έναν «ακήρυχτο ταξικό πόλεμο».

Στον αντίποδα ο κ. Μητσοτάκης θα προτάσσει το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ, στο οποίο θέλει να προσδώσει ισχυρά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Για το λόγο αυτό θα επιμείνει στην πρόθεση του κόμματός του, αν αναλάβει τις τύχες της χώρας, να δημιουργήσει 120.000 θέσεις απασχόλησης κάθε χρόνο, αλλά και να δημιουργήσει ρυθμούς ανάπτυξης, που σε συνδυασμό με το μείγμα «μικρότερη φορολογία-περισσότερες επενδύσεις», θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Πάνω στη λογική αυτή, κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και στη χθεσινή εκδήλωση που οργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, από όπου ξεκαθάρισε τι θα κάνει και στο θέμα των δωρεών από οικονομικά ευκατάστατους αλλά και των ΜΚΟ. «Πρέπει εμείς ως κράτος να τους διευκολύνουμε και για αυτό θα εισηγηθούμε την αλλαγή του νομικού πλαισίου που ρυθμίζει το καθεστώς των δωρεών» σημείωσε, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει οριστική εκκαθάριση του μητρώου των ΜΚΟ.

Αργά χθες το βράδυ πάντως ο κ. Μητσοτάκης, που ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Κωνσταντινούπολη, επανέφερε και την πρόταση της ΝΔ για δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού με αφορμή τις εκλογές στην Αυστρία. Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ανέβασε ένα infographic που αναφέρει τα εξής: «Στην Αυστρία η ψήφος των ομογενών ανέτρεψε την ακροδεξιά. Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας λέει όχι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Κυριάκος Μητσοτάκης», προσθέτοντας «Καλώ τον @atsipras να αλλάξει στάση & να δεχθεί την πρότασή μας για δικαίωμα ψήφου Ελλήνων του εξωτερικού. #austria».