Την ανάγκη να υπάρξει θετική απόφαση για την Ελλάδα, τόσο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, όσο και για την ελάφρυνση του χρέους διατύπωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα. 

Σύμφωνα με τον κ Πιτέλα:

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ζητάει θετική απόφαση από το Eurogroup, τόσο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος διάσωσης, όσο και της απόφασης για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη φορολογική ελάφρυνση. Ήρθε η ώρα για το Eurogroup να αναγνωρίσει ότι αυτό είναι κοινή λογική και ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός.

Ο κ. Πιτέλα πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση εκπλήρωσαν όλες τις δεσμεύσεις τους με την υιοθέτηση του βασικού πακέτου μέτρων την Κυριακή, παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα» και κατέληξε: «Η ομάδα μας υιοθετούσε πάντα πολύ εποικοδομητικές θέσεις υπέρ της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στους δολιοφθορείς και τα γεράκια της λιτότητας να επιτύχουν τους στενόμυαλους και κοντόφθαλμους στόχους τους».