Στην αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με μία σκληρή ανακοίνωση πέρασε η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα δίνοντας συνέχεια στη σύγκρουση που ξέσπασε με την Κουμουνδούρου στον απόηχο της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Η κ. Σακοράφα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «φτηνές προσωπικές επιθέσεις», και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ «ένοχη σιωπή» για «το  υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια στους δανειστές».

Υιοθέτησαν «λογικές “αυριανικού τύπου” και φτηνών προσωπικών επιθέσεων» σημειώνει η κ. Σακοράφα.

Είχε προηγηθεί σφοδρότατη επίθεση χτες το βράδυ από τον ΣΥΡΙΖΑ, που σε οξείς τόνους κατηγορούσε την την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή ότι είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ «ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση» και σημειώνει πως είναι παράδοξο «να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, το κυβερνών κόμμα, ανέφερε πως:

1. Η κ. Σακοράφα, καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.

2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα (1) ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κ. Σακοράφα ότι «υπέκλεψε την έδρα στην Ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί» και συνεχίζει:

Το γεγονός μιλάει από μόνο του, και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς. Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η κ. Σακοράφα κατέκρινε με σφοδρότητα τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους, τον «κόφτη» και το υπερταμείο το βράδυ της Κυριακής. «Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας .Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση» είχε πει και συνέχιζε:

Η κυβέρνηση σας, αλλά κι εσείς που, θριαμβολογώντας ή με "βαριά καρδιά", βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί, θα λογοδοτήσετε παρέα με όλους όσους μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία και το λαό μας σε υποτελή.

Είναι μεγάλη η οδύνη του λαού μας, είναι τεράστιο το πολιτικό σοκ που έχετε προκαλέσει. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από το να αξιοποιείτε αυτή την οδύνη, αυτό το σοκ, προκειμένου να περάσετε όλα όσα δεν μπορούσε να περάσει κανείς άλλος.

Ο καιρός όμως είναι μπροστά μας. Η οδύνη θα υποχωρήσει. Τα τραύματα θα επουλωθούν. Ο λαός μας θα ανασυγκροτηθεί.

Τότε θα τα πούμε!