current views are: 9

24 Μαΐου 2016
Δημοσίευση18:25

Δούρου: Φοβού τους πολιτικούς που νομίζουν πως έχουν γράψει ιστορία

Τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού επισήμανε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της σε ισπανική εφημερίδα.

Δημοσίευση 18:25’

Τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού επισήμανε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της σε ισπανική εφημερίδα.

«Όταν εκλέχθηκα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί τα ξένα ΜΜΕ περίμεναν στην πόρτα του γραφείου μου για να μου πάρουν συνέντευξη. Νομίζω ότι αυτή είναι η δύναμή μου, ότι δεν συνειδητοποιώ τι έχω κάνει» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia».

Η περιφερειάρχης επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού, ενώ για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «είναι ένας πολιτικός τον οποίο χρειάζεται και η πατρίδα μου και η Ευρώπη. Όχι επειδή είναι νέος και αριστερός, αλλά επειδή είναι αγωνιστής».

«Δεν μπορώ να πω ότι το να είμαι Περιφερειάρχης της Αττικής είναι κάτι δύσκολο από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν δουλειά, δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους ή το φαΐ των παιδιών τους εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μου», αναφέρει στη συνέντευξή της και τονίζει ότι : «Οι πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα του δημάρχου και όχι την πόρτα του αρμόδιου υπουργού. Αλλά, οι δήμαρχοι είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης».

«Από τη στιγμή όμως που απουσιάζει ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων κι επικρατεί σύγχυση μεταξύ των τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών διοικήσεων, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια πρωτοβουλία με στόχο να δημιουργηθεί εκείνο το πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των προσφύγων», αναφέρει ακόμη.

«Φοβού τους πολιτικούς που νομίζουν πως έχουν γράψει ιστορία. Όταν εκλέχθηκα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί τα ξένα ΜΜΕ περίμεναν στην πόρτα του γραφείου μου για να μου πάρουν συνέντευξη. Νομίζω ότι αυτή είναι η δύναμή μου, ότι δεν συνειδητοποιώ τι έχω κάνει. Στην αντίθετη περίπτωση, διατρέχεις τον κίνδυνο να γίνεις αλαζόνας» λέει ακόμα η Ρ. Δούρου.

Αναφερόμενη στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία σημείωσε πως «είναι ένα βήμα στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα» και συμπλήρωσε ότι «το να κάνεις κριτική είναι εύκολο, το δύσκολο όμως είναι να είσαι αποτελεσματικός». 


σχετικα αρθρα