Μία ημέρα μετά τη δήλωση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε «εγκληματική και αντισυνταγματική» την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ερωτηθείσα για το ζήτημα επεσήμανε πως:

«Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην πορεία και αυτά τα μέτρα τα οποία είναι δύσκολα, όπως εν προκειμένου ο ΦΠΑ στα νησιά, να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε»

Η  υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε πως:

 «Είναι γεγονός ότι για τον κ. Καμμένο είναι κάτι το πάρα πολύ δύσκολο. Βεβαίως το ψήφισε, διότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αλλά από εκεί και πέρα νομίζω ότι, το υπόλοιπο της δήλωσης του λέει ότι, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στην πορεία και αυτά τα μέτρα τα οποία είναι δύσκολα, όπως είναι εν προκειμένου ο ΦΠΑ στα νησιά, να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην χρειαστεί να τα εφαρμόσουμε ή σε κάθε περίπτωση αυτά τα μέτρα, σταδιακά, να αρχίσουνε να απαλύνονται», ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη

«Η δήλωσή του είναι αυτή που είναι», συμπλήρωσε η κ.Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε: «Απλώς, για να μπορέσει κανείς να καταλάβει το τι εννοούσε, θα πρέπει να διαβάσει το σύνολο της συγκεκριμένης δήλωσης.