Τη συμφωνία του Eurogroup και το κλείσιμο της αξιολόγησης σχολιάζει ο Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας πως πρόκειται για μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης και «μια "ματωμένη" αξιολόγηση, που καταληστεύει τον ελληνικό λαό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ:

α. Η δόση ακολούθησε πολύ σκληρών μέτρων (υπερΤαμείο, Αυτόματος Δημοσιονομικός «Κόφτης», Ασφαλιστικό, Φορολογικό, κόκκινα δάνεια),
β. Εξαρτήθηκε από πρόσθετα μέτρα,
γ. Το υψηλό πλεόνασμα του 3,5% παρέμεινε,
δ. Παραιτηθήκαμε και επίσημα από την ονομαστική διαγραφή του χρέους, 
ε. Ο «οδικός χάρτης» για το χρέος μετατίθεται για μετά το 2018 και στην ουσία εξυπηρετεί τους δανειστές,
στ. Για την είσπραξη των 7,5 δις €, στα τέλη Ιουνίου, θα προηγηθεί «σκληρό» πακέτο σε διάφορες διατάξεις («διορθώσεις στη Νομοθεσία»),
ζ. Για την είσπραξη του υπολοίπου ποσού των 3 δις €, θα προηγηθούν μύριες όσες δυσμενείς αλλαγές στα Εργασιακά.

Συμπέρασμα: Δεν κερδίσαμε τίποτε! 

«Η "πύρρειος" αυτή... νίκη θα συνεπιφέρει πλείστες όσες αρνητικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Το Ελληνικό Ζήτημα επιδεινώθηκε. Το ΔΝΤ παρέμεινε.Ο κ.Σόιμπλε κυριάρχησε και πάλι. Ο κ.Τόμσεν αναβαθμίστηκε. Ο λαός για πολλοστή φορά θα κληθεί να πληρώσει με το αίμα του και θα υποφέρει. Η πλειονότητα του λαού φτωχοποιείται και η χώρα μας υποβαθμίζεται», σημειώνει η ΕΝΥΠΕΚΚ και καταλήγει:

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί όλες τις πατριωτικές προοδευτικές δυνάμεις σε ετοιμότητα. Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!