«Από τη διατύπωση της απόφασης του Eurogroup, προκύπτουν νέα μέτρα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας πως πολλά πράγματα είναι υπό αίρεση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε:

Δεν ξέρω αν είναι ιστορική στιγμή, ιστορική στιγμή ήταν και το Βατερλώ. 

«Η κυβέρνηση δεν έχει αξιοπιστία, ακόμη και η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά. Και από τη δόση, περίπου τα 5,5 δισ. ευρώ θα πάνε σε δανειακές υποχρεώσεις της χώρας», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση δεν είναι σοβαρή, κοροϊδεύει. Η ίδια η ζωή θα αποδείξει τι είναι αυτό που λέει η αξιολόγηση. Από τη φρασεολογία της συμφωνίας προκύπτουν νέα μέτρα.

«Υπάρχουν προϋποθέσεις για το συνταξιοδοτικό», είπε και εξήγησε πως «κάποια διάταξη από τις ψηφισμένες θα αλλάξει ή κάτι από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός την Κυριακή δεν θα γίνει».

Σε άλλο σημείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι «η μεθοδολογία της κυβέρνησης είναι "ψηφίζω μια ρύθμιση και στα μουλωχτά την ξεψηφίζω».