Για τυπική διαδικασία κάνουν λόγο κύκλοι του επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, σχετικά με τη διαδικασία των διορθώσεων σε τρεις νομοθετημένες δράσεις: το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα κόκκινα δάνεια. 

Συγκεκριμένα η χθεσινή απόφαση του Eurogroup αναφέρει πως εξουσιοδοτείται το Euro Working Group να εξακριβώσει τις επόμενες μέρες την πλήρη εφαρμογή των δράσεων που εκκρεμούσαν από την αξιολόγηση των Θεσμών

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του Τόμας Βίζερ, «όταν υλοποιούνται δράσεις μέσω νομοθετικών ή άλλων μέτρων , τα θεσμικά όργανα πάντα ελέγχουν τα κείμενα που υιοθετήθηκαν για να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι συμβατά με ό, τι έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο συμφωνίας» . 

«Εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε αποκλίσεις , πρέπει να διορθωθούν πριν από την εκταμίευση της δόσης», προσθέτουν. 

Πάντως είναι καθησυχαστικοί πως «δεν είναι κάτι καινούργιο , ίσχυε πάντα και στις προηγούμενες εκταμιεύσεις και  πως δεν αναμένεται ότι θα προκαλέσει δυσκολίες σε αυτό το στάδιο».

Πάντως η επόμενη τακτική συνεδρίαση του EWG έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου, συνεδρίαση που αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.