Πρόωρες εκλογές από τον Σεπτέμβριο ως τον Ιανουάριο προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος.

Όπως επεσήμανε, «ξένοι παράγοντες λένε ότι θα κρατήσει ο Τσίπρας όλο το έτος, εγώ όμως βλέπω ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή του κόσμου από τα βάρβαρα μέτρα», σημείωσε.  Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε συγκεκριμένα ότι και βουλευτές θα εγκαταλείψουν τον κ. Τσίπρα και η κοινωνία θα εναντιωθεί και θα αξιώσει τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στη θέση του υπέρ της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης:

Έχω κάνει αγώνα υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης, όχι γιατί ήθελα να ρίξω τον Τσίπρα ούτε γιατί θέλω να φέρω τον Μητσοτάκη, αλλά για να έρθουν επενδύσεις ώστε να λυθούν τα προβλήματα της χώρας.

Πρόσθεσε ότι θεωρεί πως αυτό που εκφράζουν και οι δύο, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, αυτό που χρειάζεται είναι μια μεγάλη κυβέρνηση, που να πείσει στο εσωτερικό, ώστε να φέρει ο κόσμος τα λεφτά του απέξω, και στο εξωτερικό ότι είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στο ευρώ και να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, ώστε οι ξένοι να έρθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο πλάτη, όπως είπε.