Τα συγχαρητήριά του για την ευρεία εκλογική νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε από την Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή η κυβέρνηση της Τουρκίας να επιδείξει καλή πίστη στις σχέσεις της με την Ελλάδα με στόχο την διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την νέα δομή του ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η χώρα μας έκανε την σωστή επιλογή στη δομή διοίκησης με βάση τα δεδομένα.

«Πρέπει να δούμε τα πράγματα στην ουσία τους και διαχρονικά. Λύσαμε τα ελληνοτουρκικά προβλήματα; Λύσαμε την ένταση στο Αιγαίο; Θα πάψουμε να έχουμε αύριο παραβάσεις και παραβιάσεις; Όχι, αλλά αυτές γίνονται από τουρκικά αεροσκάφη, όχι από νατοϊκά» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας επανέφερε μεν ορισμένες επιφυλάξεις του κόμματός του αναφορικά με την δυναμική την οποία διασφαλίζει η χώρα μας στο νέο νατοϊκό περιβάλλον, συγκριτικά με την Τουρκία, ωστόσο επισήμανε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παρά τις διαφωνίες της σέβεται τις θέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την νέα δομή του ΝΑΤΟ και τόνισε: «τις αστοχίες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της για την νέα δομή του ΝΑΤΟ, εμείς δεν θα τις κάνουμε σημαία».

 «Είναι κρίμα ενόψει των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί να δημιουργείται στην Βουλή ζήτημα αμφισβήτησης περί του εάν πράξαμε σωστά ή όχι. Όχι μόνο πράξαμε σωστά ενόψει των συνθηκών, αλλά προσπαθήσαμε να καλύψουμε όσο γίνεται περισσότερα από τα μεγάλα κενά του παρελθόντος. Γιατί όλα τα μεγάλα θέματα ετέθησαν επισήμως στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, κάτι που δεν ετέθη στο παρελθόν με τόση ευκρίνεια και συστηματικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι στους κεντρικούς σχεδιασμούς της Αθήνας κυρίαρχος στόχος είναι η διεκδίκηση επιτελικών θέσεων στην νέα δομή.

Αναφερόμενος πάντως στην πρόσφατη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, εκφράστηκε θετικά δηλώνοντας ευχαριστημένος και επανέλαβε την αναγκαιότητα για συναίνεση στα εθνικά θέματα.
TAGS