Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι σε ό,τι αφορά το χρέος η κυβέρνηση απλά αφήνει τις υποχρεώσεις για επόμενο στάδιο.

Όπως σημείωσε, σε συνέντευξή της χθες στο ραδιόφωνο της ΕΡΤopen πρόκειται για «ευθεία παράβαση των καθηκόντων τους» γιατί δεν το αποκηρύσσουν, όπως οφείλουν «από τη στιγμή που διαπιστώνεται αφενός παρανομία στην συγκρότηση και στην διόγκωση του χρέους, αφετέρου μη βιωσιμότητα».

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» τόνισε ότι «δεν μπορεί να οδηγήσει σε οποιαδήποτε λύση αυτός ο φαύλος κύκλος του δανεισμού και της υπερχρέωσης» και πως το χρέος λειτουργεί ως «εργαλείο υποδούλωσης του λαού αυτού και άλλων λαών γιατί αυτό το σύστημα εξάγεται και σε λίγο θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη».

Σε ερώτηση σχετικά με το υπερταμείο η Ζ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι επιβάλλεται μαζί με άλλες καταστροφικές πολιτικές από το μνημόνιο, το οποίο «όπως κάθε απολυταρχικό, καθεστώς», δεν θα πέσει μόνο του. «Μας αναλογεί να παλέψουμε και να το αποτινάξουμε» και η απαιτούμενη ανατροπή θα επιτευχθεί «μέσα στις κοινωνίες με διεθνική, αν θέλετε, αλληλεγγύη», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Επιτροπή για το χρέος και τα πορίσματα της, είπε ότι τα κοινοποιεί με ομιλίες της σε διάφορες χώρες, ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες της με τη μορφή σωματείου όταν λήξει η απεργία των δικηγόρων και κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η σχετική αίτηση.

Στην ερώτηση κατά πόσο «η Βουλή υπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα», η πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου σημειώνει πως η παρούσα Βουλή «κατασκευάστηκε μέσα από το πραξικόπημα του καλοκαιριού» και «σύμφωνα με τις επιθυμίες των δανειστών». Πιστεύει ότι «αυτή τη Βουλή δεν την ήθελαν οι δανειστές» αλλά ούτε και «οι κρατούντες», οι οποίοι με το πρόσχημα ότι ήθελαν μια «σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, το πέτυχαν μέσα από αιφνιδιαστικές διαδικασίες και εκλογές, στις οποίες υπήρξε μεγάλη αποχή».