Η βλάβη που προκλήθηκε στην οικονομία είναι πολύ μεγάλη, επεσήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η χώρα αγωνίζεται να γυρίσει στο σημείο στο οποίο βρισκόταν το Δεκέμβριο του 2014.

Προσερχόμενος στην εκδήλωσε για την παρουσίαση του βιβλίου του χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup διστακτική «αν θέλετε αρνητική σε τελική ανάλυση, γιατί διατηρεί μία εκκρεμότητα».

Βασική προϋπόθεση για να απελευθερωθεί από τους φραγμούς αυτούς και να ξαναβρεί την ισοτιμία της μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κατά τον κ. Βενιζέλο «να ξαναενωθούμε σαν έθνος και σαν κοινωνία» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις και δυστυχώς, με την παρούσα πολιτική κατάσταση, αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν».

Σε ό,τι αφορά το χρέος εκτίμησε ότι υπάρχει υπαναχώρηση σε σχέση με αυτά που είχαμε πετύχει το 2012.

Ωστόσο, τόνισε ότι «μόλις η χώρα ξαναγίνει αξιόπιστη, θα μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που ήταν να πάρουμε με βάση τα δεδομένα του 2012 αλλά προς το παρόν μπαίνουμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο, σε ένα διαρκές μνημόνιο και για πρώτη φορά έχουμε μία υπόσχεση για διευθέτηση χρέους υπό όρους και προϋποθέσεις».