Μετά την εκκένωση της Ειδομένης, προτεραιότητα έχει το Ελληνικό, δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας, διαβεβαίωση ωστόσο που αμφισβήτησε εντόνως ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως ο υπουργός δεν δίνει και πάλι σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ και παλαιότερα είχε δεσμευτεί ότι αυτό θα συνέβαινε μέχρι τον Μάρτιο.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτής της ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε χαρακτηριστικά:

Τελειώνουμε σήμερα με την εκκένωση της Ειδομένης και αμέσως μετά προτεραιότητα έχει το Ελληνικό. Δεν μπορώ να σας πω χρονικά σε πόσες ημέρες θα αδειάσει το Ελληνικό, αλλά δεν θα "γεμίσει" το καλοκαίρι.

Ο κ. Μουζάλας, χαρακτήρισε «ελεγχόμενη» την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού, στην οποία φιλοξενούνται 3.600 πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτοχρόνως, ενημέρωσε τη Βουλή ότι χτίζονται νέοι χώροι για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών εντός της Αττικής.

Από την πλευρά του, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι ιδίως το τελευταίο διάστημα η κατάσταση εκεί, έχει πλέον καταστεί ανεξέλεγκτη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, δεδομένου ότι έχουν μεταφερθεί περίπου 6.000 πρόσφυγες εκεί, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που είχε δεσμευτεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά που κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακραίες καταστάσεις. Για τις αναφορές του αυτές, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επικαλέστηκε σχετικές επιστολές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του ΚΕΕΛΠΝΟ, των δημάρχων των όμορων περιοχών και της επικεφαλής της Ελληνικό ΑΕ. Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Μουζάλας είχε στο παρελθόν δεσμευτεί για εκκένωση του Ελληνικού, τον περασμένο Μάρτιο.