Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί είχε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ποτάμι οι δύο άνδρες συνομίλησαν στις 11.20 το πρωί και συζήτησαν εκτενώς την συμφωνία του Eurogroup και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή η συμφωνία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί ζήτησε την άποψη του Σταύρου Θεοδωράκη για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το νέο πρόγραμμα στους έλληνες πολίτες και αναφέρθηκε στα θετικά σημεία του όπως είναι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της αγοράς και θα κάνουν ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε στον ευρωπαίο επίτροπο ότι τα εισπρακτικά μέτρα είναι αυτά που εφαρμόζονται αμέσως ενώ υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Οι δύο τους, όπως αναφέρει το Ποτάμι, συμφώνησαν πως η Ελλάδα πρέπει να βγει δυναμικά και να διεκδικήσει επενδύσεις γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.