Ο Πάνος Καμμένος επιμένει για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Ο Πάνος Καμμένος επιμένει για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Μία υπόγεια κυβερνητική κόντρα με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος επικαλούμενος το περιβάλλον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, είχαν συμφωνήσει για να μην έρθει η αύξηση του ΦΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τάκης Χατζής, ο κ. Καμμένος είχε αναφέρει στον υπουργό Οικονομικών πως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική.

Ο κ. Τσακαλώτος φέρεται κατά τις ίδιες πληροφορίες να ανέφερε πως θα προχωρήσει με το εν λόγω μέτρο, αλλά θα το απέσυρε στη συνέχεια. Σήμερα ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης έβαλε τελεία στο θέμα λέγοντας πως τελικά ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά δεν θα αποσυρθεί. Ωστόσο όπως είπε ο Τάκης Χατζής, από το περιβάλλον του προέδρου των ΑΝΕΛ, διαρρέεται πως το θέμα θα έχει συνέχεια. 

Αλλά βεβαίως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι διατεθειμένος να προκαλέσει ενδοκυβερνητική ρήξη για το θέμα, αλλά θα προσπαθήσει να πείσει το οικονομικό επιτελείο να πάρει πίσω το μέτρο. 

Ταυτόχρονα, ο Τάκης Χατζής ανέφερε πως μετά και τις τελευταίες αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών για τα μέτρα, μία ριζική, δομική αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος είναι κοντά. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο