Μία υπόγεια κυβερνητική κόντρα με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος επικαλούμενος το περιβάλλον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, είχαν συμφωνήσει για να μην έρθει η αύξηση του ΦΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τάκης Χατζής, ο κ. Καμμένος είχε αναφέρει στον υπουργό Οικονομικών πως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι αντισυνταγματική.

Ο κ. Τσακαλώτος φέρεται κατά τις ίδιες πληροφορίες να ανέφερε πως θα προχωρήσει με το εν λόγω μέτρο, αλλά θα το απέσυρε στη συνέχεια. Σήμερα ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης έβαλε τελεία στο θέμα λέγοντας πως τελικά ο αυξημένος ΦΠΑ στα νησιά δεν θα αποσυρθεί. Ωστόσο όπως είπε ο Τάκης Χατζής, από το περιβάλλον του προέδρου των ΑΝΕΛ, διαρρέεται πως το θέμα θα έχει συνέχεια. 

Αλλά βεβαίως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι διατεθειμένος να προκαλέσει ενδοκυβερνητική ρήξη για το θέμα, αλλά θα προσπαθήσει να πείσει το οικονομικό επιτελείο να πάρει πίσω το μέτρο. 

Ταυτόχρονα, ο Τάκης Χατζής ανέφερε πως μετά και τις τελευταίες αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών για τα μέτρα, μία ριζική, δομική αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος είναι κοντά.