Χωρίς εντάσεις και, πιθανότατα, χωρίς ψηφοφορία – όπως συνέβη με την μοναδική υποψηφιότητα του κ. Λευτ. Αυγενάκη για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και, νωρίτερα, με τον επίσης μοναδικό υποψήφιο και εν συνεχεία αποπεμφθέντα Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη – αναμένεται να κυλήσει η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή των 8 αιρετών μελών της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος. 

Κι αυτό διότι, τόσο για τις τέσσερις θέσεις που αναλογούν σε βουλευτές όσο και για τις υπόλοιπες τέσσερις που προορίζονται για τα υπόλοιπα μέλη της Π.Ε., κατατέθηκαν ισάριθμες υποψηφιότητες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις τέσσερις θέσεις βουλευτών – ευρωβουλευτών υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μαρία Σπυράκη, Γιάννης Τραγάκης και Γιώργος Βλάχος. Το μοίρασμα των θέσεων μοιάζει ισορροπημένο κι αυτό γιατί οι Μ. Βαρβιτσιώτης και Μαρία Σπυράκη στήριξαν ενεργά την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, ο Γ. Τραγάκης ήταν μεν στο πλευρό του Ευ. Μεϊμαράκη πλην όμως είναι θεσμικός (και ο αρχαιότερος των βουλευτών) ενώ ο Γ. Βλάχος ομνύει στον καραμανλισμό. 

Ως προς τους τέσσερις μη βουλευτές, υποψήφιοι θα είναι ο πρ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σ. Ιωαννίδης, για τον οποίον οι δίαυλοι επικοινωνίας με την ηγεσία μοιάζουν να αποκατάσταθηκαν μετά τη ρήξη της ηγετικής ομάδας με τον πλευρά Παπαμιμίκου, ο πρ. Οννεδίτης και υποστηρικτής της υποψηφιότητας Μητσοτάκη, Δημ. Παπαγγελόπουλος, η επίσης μητσοτακική, πολιτευτής του νομού Ηλείας Δήμητρα Λυγούρα και ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, επί Αντ. Σαμαρά, Κώστας Κόλλιας. 

Τα μέλη της νέας Γραμματείας συμπληρώνονται από τον Πρόεδρο του κόμματος, τους δύο αντιπροέδρους (Χατζηδάκη, Γεωργιάδη), το Γεν. Διευθυντή της Ν.Δ Ν. Παπαθανάση και το Γραμματέα Λ. Αυγενάκη. 

Δεδομένου, συνεπώς, ότι στη συνεδρίαση του Σαββάτου δεν αναμένονται εντάσεις, καθώς προφανώς υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες συνεννόηση των διαφόρων ομάδων, το ενδιαφέρον στρέφεται σε όσα θα πει – σε δεδομένα υψηλούς τόνους - ο Πρόεδρος της Ν.Δ. σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για την αξιολόγηση και το χρέος.