«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup μπαίνουμε σε μια ήρεμη περίοδο» εκτίμησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους των ΟΤΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου πραγματοποίησε χθες περιοδεία - εξπρές.

Για το θέμα της χρηματοδότησης των δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρότεινε να συμπεριληφθούν στα κριτήρια κατανομής κονδυλίων, εκτός από το πληθυσμιακό και εκείνα της έκτασης, της μορφολογίας ή και της ιστορικότητας του κάθε δήμου. Ειδικά για του μικρούς δήμους ανακοίνωσε ότι έχει συνεννοηθεί ήδη με τον αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, ώστε να υποβάλουν αιτήματα και προτεραιότητες των αναγκών που έχουν με δική τους σειρά προτεραιότητας, «με τρόπο ώστε να επωφεληθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε, επίσης, ότι έχει συσταθεί ήδη η επιτροπή επαναθεσμοποίησης του Καλλικράτη με στόχο να αποσαφηνιστούν αρμοδιότητες, πόροι, και δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κάλεσε τους αιρετούς να δώσουν βαρύτητα στην κατανάλωση ελληνικών προϊόντων, να μπουν στα ράφια ντόπια προϊόντα, ώστε να καλλιεργηθεί και το πνεύμα της «Κοινωνικής Οικονομίας». 

«Θα στηρίξουμε την Κοινωνική Οικονομία, επιμορφώνοντας δημοτικούς υπαλλήλους στη βάση αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους» και πως «θα προχωρήσουμε σε σταδιακή οικονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να πετύχουμε την αποκέντρωση και τον επιτελικό της ρόλο» δεσμεύτηκε ο κ. Κουρουμπλής.