Για λύση στο ΕΚΑΣ επέμεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, παρά το ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε πρωινή του συνέντευξη δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση αν και τόνισε ωστόσο ότι αν χρειαστεί να επιστραφούν αναδρομικά από τους δικαιούχους από τους οποίους θα κοπεί το βοήθημα, αυτό το εισόδημα που θα «χάσουν» θα βρεθεί τρόπος να τους επιστραφεί».

 
Ο κ. Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο,  πάντως δήλωσε πως ο κ. Πετρόπουλος τον έχει διαβεβαιώσει πως «τα χρήματα του ΕΚΑΣ που είναι να επιστραφούν θα δοθούν πίσω στους συνταξιούχους υπό τη μορφή επιδόματος». Ωστόσο αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι από πού θα βρεθούν τα ισοδύναμα για αυτά τα χρήματα. 
 
Αναφορικά με τις θέσεις του Γιώργου Κυρίτση ο κ. Παπαχριστόπουλος είπε πως «δεν έχουμε λογικές ρεβανσισμού, δεν θα απολογηθώ εγώ για τον κ. Κυρίτση». 
 
Τέλος είπε: 
 
Η αξιολόγηση τέλειωσε, το grexit τέλειωσε, οι μονομερείς ενέργειες τέλος. Όλοι νοιώθουμε δυσάρεστα με τους φόρους,  αλλά περιμένουμε δέκα αναπτυξιακά πακέτα». 
 
Κατέληξε δε πως «η επιλογή μας ήταν ή να μειώσουμε μισθούς συντάξεις, ή απολύσεις ή 23% ΦΠΑ σε νερό, ρεύμα».