Τη θέση πως η παρούσα κυβέρνηση που «δίχασε τις παραγωγικές δυνάμεις» δεν μπορεί να φέρει τη χώρα και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά, εξέφρασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Μίλωνας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επερώτησης για την ανάπτυξη, η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως κόστισε στον ελληνικό λαό περί τα 86 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως «με δική σας ευθύνη η χώρα εξακολουθεί να θεωρείται από τους επενδυτές ως επικίνδυνη».

«Δεν μπορούν να εγγυηθούν την ανάπτυξη ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος που δίχασαν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου», είπε και χαρακτήρισε τις δηλώσεις Κυρίτση «εμφυλιοπολεμικές» που «δείχνουν πως βλέπετε τη μεσαία τάξη».

«Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ανάπτυξη για ποιους. Και εμείς, η προοδευτική παράταξη έχουμε το λογισμικό για την ανάπτυξη και κανείς δεν μπορεί να το χακάρει», τόνισε.

«Σήμερα, 17 μήνες Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορούμε να κάνουμε ταμείο. Που λέει ο λόγος (ταμείο) μιας και το ταμείο είναι μείον», δήλωσε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: 

Ο κ. Βαρουφάκης μιλάει, λέει πολλά και ο κ. Τσίπρας που τον ονόμασε asset της χώρας κάνει πως δεν τον ξέρει. Μια αυταπάτη και η ύπαρξή του.

«Τις τελευταίες εβδομάδες η Κυβέρνηση ξεδιπλώνει το δικό της "success story" με τίτλο "ανάπτυξη story". Είναι μια ακόμα αυταπάτη», είπε η κυρία Γεννηματά.