Επιμένει η Άννα Βαγενά στη σύγκριση των 99 χρόνων του υπερταμείου με τα 400 χρόνια σκλαβιάς, αλλά το πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1 FM», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για λυσσαλέα επίθεση στο πρόσωπό της, στοχευμένη και πρόστυχη και ανέντιμη, ενώ όπως είπε:

Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια.

Μάλιστα, περιέγραψε ένα περιστατικό:

Πριν καιρό, συνάντησα δυο γυναίκες στα Φάρσαλα. Και μου είπαν: "Μην στενοχωριέσαι μωρέ Άννα. Εδώ αντέξαμε τόσα. Αντέξαμε κατοχές. Θα τα πάρουμε πίσω". Αυτά τα λέει ο υγιής κόσμος και όχι τα φαρμάκια. Λυπάμαι πολύ αν μένουμε στις λέξεις. θεωρεί ποτέ κανείς ότι είχαμε εθνική κυριαρχία; Πότε είχαμε εθνική κυριαρχία σε αυτό τον τόπο; Γιατί είμαστε υποκριτές;

«Εγώ δεν είμαι κομματική και νόμιζαν ότι θα καταψήφιζα την κυβέρνηση. Σε αυτή την ίδια συνέντευξη είπα και κάποια άλλα σημαντικά πράγματα και κανείς δεν τα ανέδειξε. Είπα ότι η οικογένεια Μητσοτάκη και τα παρακλάδια της θρέφονται από το Δημόσιο», σημείωσε η κυρία Βαγενά και αναρωτήθηκε:

Μήπως αυτό προκάλεσε τη λυσσαλέα επίθεση; Είπα επίσης ότι ας αφήσουν και κάποιο άλλο παιδί να πάρει καμιά δουλειά. Ηταν ανάγκη να πάρει μόνο δουλειές η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη;

Η κυρία Βαγενά είπε ακόμα ότι ζορίστηκε πολύ να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και είπε χαρακτηριστικά:

Εφτασε η στιγμή που σκέφτηκα να μην το ψηφίσω. Πήρα συνειδητά την ευθύνη.