current views are: 14

27 Μαΐου 2016
Δημοσίευση13:00

Πολιτική ακαδημία ιδρύει η ΝΔ – Δείτε τα μέλη της νέας Εκτελεστικής

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών θεσμοθετεί η ΝΔ, όπως θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Δημοσίευση 13:00’

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών θεσμοθετεί η ΝΔ, όπως θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Πολιτική Ακαδημία Στελεχών θεσμοθετεί η ΝΔ, όπως θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, όπου θα εκλεγούν και τα 8 αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα για τα «νέα οριζόντια μέτρα που χτυπούν τους πιο αδύναμους» και θα παρουσιάσει τη νέα Συμφωνία Αλήθειας που θα προτείνει σε δανειστές και κοινωνία.

Αυτό που θα αναδειχθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, τόσο από τον κ. Μητσοτάκη, όσο και από το Γραμματέα της Λευτέρη Αυγενάκη, είναι το μήνυμα «η Νέα Δημοκρατία ενεργοποιεί τις δυνάμεις της», δεδομένου ότι στόχος της Συγγρού είναι η ενίσχυση της συσπείρωσης και η διεύρυνση του διαλόγου με ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr για την Εκτελεστική Γραμματεία στην οποία συμμετέχουν ex officio, ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης και ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, εκλέγονται 4 βουλευτές και 4 αιρετά μέλη της Π.Ε., κατατέθηκαν οι εξής υποψηφιότητες:

4 από κοινοβουλευτικά στελέχη:

  • Ιωάννης Τραγάκης, Βουλευτής Β’ Πειραιώς
  • Γεώργιος Βλάχος, Βουλευτής Αττικής
  • Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βουλευτής Β΄Αθηνών
  • Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής

6 υποψηφιότητες Αιρετών Μελών της ΠΕ

  • Κόλλιας Κωνσταντίνος
  • Ιωαννίδης Σάκης
  • Παπαγγελόπουλος Δημήτριος
  • Λυγούρα Δήμητρα
  • Δόντσιος Θεόδωρος
  • Σταμούλης Στέφανος 

Όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στο newpost.gr, ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργοποίηση στελεχών και την ενίσχυση της ενότητας και του πνεύματος ομαδικότητας στα στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστούν στις επόμενες μέρες οι συναντήσεις του κ. Αυγενάκη, με παλαιότερα στελέχη του κόμματος, πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, πρώην Γενικούς Γραμματείς, πρώην μέλη διοικήσεων οργανισμών, μέλη της απελθούσας Π.Ε., μη εκλεγμένους στην Π.Ε., πρώην Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η νέα ηγεσία σέβεται την προσφορά του κάθε στελέχους ξεχωριστά.

Η ΝΔ θεσμοθετεί παράλληλα και την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών, αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς. Στόχος της θα είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, μέσα από την εξοικείωσή τους με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε αυτό το περιβάλλον και να συμβάλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο.

Στα σχέδια της Συγγρού είναι η δημιουργία Διαδικτυακού Φόρουμ, το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. Στόχος του είναι η αξιοποίηση εθελοντών – στελεχών του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να προσφέρουν στην παράταξη, να ακουστούν μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιδιωτική οικονομία και βέβαια να καταθέσουν προτάσεις που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΝΔ που βρίσκεται σε πυρετώδη προετοιμασία με ευθύνη της Γραμματείας Προγράμματος.


σχετικα αρθρα