Με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ολοκληρώνοντας το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο της κατ' ιδίαν συζήτησης, θα είναι oι διμερείς σχέσεις, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και το Κυπριακό.

Επίσης οι δυο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και για τις επενδύσεις με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον ρωσικών εταιριών να επενδύσουν στη χώρα μας. 

Θα είναι η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Πούτιν, η οποία ενδέχεται να επαναληφθεί στα μέσα Ιουνίου, αυτήν τη φορά στη Μόσχα, εφόσον τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ βρεθεί στην ρωσική πρωτεύουσα. 

Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την προσεχή Δευτέρα τετ α τετ με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Παρότι δεν υπήρχε στο επίσημο πρόγραμμα του Πούτιν τέτοια συνάντηση – και παρά το γεγονός ότι ήρθε στην Αθήνα με καθυστέρηση μιας ώρας που πήγε πίσω όλο το πρόγραμμά του – πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα δει τον πρόεδρο της ΝΔ στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, στο Καβούρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, εκτός του Πρωθυπουργού που θα συναντήσει στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος.