«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με υπόσχεση αλλαγής και συμβιβάστηκε. Είναι κομμάτι του εγχωρίου και του διεθνούς συστήματος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Λαπαβίτσας. Ο κ. Λαπαβίτσας χαρακτήρισε  ως αβάσιμα όσα λέγονται από την κυβέρνηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ δήλωσε ανοιχτός για σύμπλευση με την κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, διευκρινίζοντας όμως ότι έχει συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις. 

«Το κράτος δεν είναι οικογένεια για να δημιουργείς πλεόνασμα... Είναι κακό για την οικονομία το πλεόνασμα και ο κόφτης» υποστήριξε οικονομολόγος, ενώ δήλωσε ότι το θόλο τοπίο για το χρέος παραμένει. «Πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους» σχολίασε. 

«Η απάντηση της Ελλάδας δεν είναι περισσότερος τουρισμός, η Ελλάδα δεν θα σωθεί από τον τουρισμό, χρειάζονται επενδύσεις, χρειάζεται βιομηχανία» ανέφερε δε ο κ. Λαπαβίτσας. Επέμεινε δε ότι με την ξένη επένδυση δεν σώθηκε ποτέ κανείς ζητώντας εγχώριες επενδύσεις.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σχολίασε πως η Ελλάδα ταυτίζεται με Γερμανία, τη στιγμή που το ΔΝΤ ήταν αυτό που ζητούσε ελάφρυνση στόχων και μεγαλύτερη μείωση του χρέους. «Αυτό είναι αδιανόητο» επισήμανε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη στο Eurogroup της 24ης Μαΐου δεν ελήφθη καμία απόφαση υπέρ του χρέους, καθώς το θέμα θα συζητηθεί μετά το 2017 και τις γερμανικές εκλογές, και η κυβέρνηση έχασε και το ΔΝΤ.

«Η πραγματική πρώτη επένδυση είναι να πειστεί ο Έλληνας που έχει χρήματα στο στρώμα να τα βάλει στην τράπεζα, αν δεν πειστεί αυτός θα πειστεί ο μεγαλοεπενδυτής με τα τσιμέντα;» διερωτήθηκε δε.