Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. «Στο Eurogroup τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα. Πέρασε κάτω από τον πήχη που ο ίδιος έθεσε» ανέφερε ο πρόεδροςτης ΝΔ, αντιπαραβάλλοντας την πολιτική του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια υπέγραφε τη Συμφωνία Ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. 

«Χαρακτηρίζουν τα μέτρα που οι ίδιοι ψήφισαν ως άδικα και αντισυνταγματικά. Και τολμούν να παραμένουν στη θέση τους» επισήμανε και πρόσθεσε: «Η απόσταση μεταξύ του απομονωμένου κ. Τσίπρα και της κοινωνίας μεγαλώνει περισσότερο κάθε μέρα» τόνισε. «Ο Μανώλης Γλέζος έχει πει: ‘‘Ζητώ συγγνώμη από τον λαό που εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα’’.Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αλέκος Αλαβάνος, όλοι του γύρισαν την πλάτη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε δε ότι «δεν συμφωνώ με την στρατηγική του ώριμου φρούτου». «Το φρούτο έχει ήδη σαπίσει. Και στη σήψη του δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσκοπική ανατροπή των τελευταίων ετών. «Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν αυξημένες προσδοκίες από μας» ενώ έκανε έμμεση αναφορά και στον Γιώργο Κυρίτση επαναλαμβάνοντας ότι "όλοι οι Έλληνες, είτε ψήφισαν ΝΑΙ είτε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, έχουν γονατίσει από τα μέτρα Τσίπρα". 

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι "εταίροι γίνονται δυστυχώς πιο απαιτητικοί λόγω της αναξιοπιστίας Τσίπρα, και ότι ο δημοσιονομικός κόφτης είναι το τίμημα αυτής της έλλειψης εμπιστοσύνης. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση από το αδιέξοδο".

O κ. Μητσοτάκης επισήμανε:

"Πριν απο 37 χρόνια σαν σήμερα ο Κωμσταντινος Καραμανλής υπέγραφε τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Το μεγάλο όραμα της ενσωμάτωσης της Ελλάδος στο σκληρό πήρε να της Ευρώπης είχε γινει πράξη, δυστυχώς η μεγάλη αυτή κατάκτηση πήγε να χαθεί πριν ένα χρόνο και οι πληγές α εξαμήνου 2015 δεν έχουν κλείσει. Οι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup αποκαλύπτουν συνέπειες αλλοπρόσαλλης και τραγικής διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. 

Ο κόφτης, η εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια είναι το πρόσθετο βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν όλοι οι Έλληνες ως κόστος Τσίπρα. Η ελληνική κοινωνία έχει καταλάβει τι συνέβη και αγανακτεί, ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, συνολικη απώλεια εθνικού πλούτου 2015-2016 21 δισ., 5.000 ευρώ για κάθε οικογένεια και σε τεράστια απώλεια θέσεων εργασίας Είχαμε ένα Eurogroup απογοητευτικό για τη χωρα, τςοπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτε, πέρασε κατω απο τον πήχυ.

Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη, τα μέτρα που πέρασε δεν ηταν επαρκή και υπάρχουν μια σειρά εκκρεμότητες που δε γνωρίζουμε πλήρως και δόση δεν πήραμε και οταν την πάρουμε θα υπολείπεται συνολικού ποσού, και θα συνοδεύεται απο νέα προαπαιτούμενα. Η περιβόητη ρύθμιση για το χρέος παραμένει ασαφής παραπέμπεται για το μέλλον ενώ τα μέτρα επώδυνα και υλοποιούνται απο σήμερα. Αυτή η συμφωνία επιβαρύνει κοινωνία και θα οδηγήσει σε πρόσθετη φοροδιαφυγή και θα οδηγήσει σε να μέτρα, το γνωρίζει ο πρωθυπουργός!

Και έρχονται σειρά απο δηλώσεις, Καμμένου, Βούτση, Γεροβασίλη, που λένε τα μέτρα άδικα και αντισυνταγματικά, που ψήφισαν και αυτοί οι άνθρωποι τολμούν και παραμένουν στη θέση τους. Με απίστευτη επίδοση τους σε ψέματα σκοτώνουν το βαθύτερο νόημα δημοκρατικού διαλόγου, τη σημασία των λέξεων και των πολιτικών νοημάτων Κυβερνηση ανίκανη να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και βουλιάζει χωρα βαθύτερα στο τέλμα και με συνεχή της ψέματα υποβαθμίζει ποιότητα δημοκρατίας.

Η ελληνική κοινωνία κατηγορηματικά αντίθετη και ο πρωθυπουργός είναι απελπιστικά απομονωμένος, η καθυστέρηση στη διαπραγματευση έχει τελικά μεγάλο κόστος για τη χώρα. Τους το λέγαμε απο την αρχή κλείστε τη διαπραγματευση και σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τσιπρας είτε αυταπατόμενος είναι είτε όχι τους εξαπάτησε! Οι μεγάλες προσωπικότητες υης αριστεράς διαχωριζουν τη θέση τους από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Γλέζος, ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Αλαβάνος πολιτικός μέντορας του κ. Τσίπρα και τους κορόιδεψε όλους ο κ. Τσιπρας και μαζί τον ελληνικό λαό, οι παλιοί τους συναγωνιστές εμβληματικά στελέχη της αριστεράς μιλούν σκληρά για πρωθυπουργό!

Υπάρχουν κάποιοι που μας λένε αφήστε τους για έρθετε μετά πανίσχυροι, είναι η θεωρία του ώριμου φρούτου, τους λέω το φρούτο έχει σαπίσει και το συμφέρον της χώρας επιβάλλει πολιτική αλλαγή το σύντομο το δυνατόν. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται οτι οι ψευτόπαληκαρισμοι οδηγούν στη καταστροφή, ο κ. Τσιπρας στήνει ένα κράτος στην υπηρεσία τυχοδιωκτισμού και εμμονών του. Βάζει μπροστά νέους μηχανισμούς, μηχανισμό νέας προπαγάνδας με νέα διαπλοκή που προσπαθεί να ελέγξει και με έλεγχο στη δικαιοσύνη.

Με ψήφιση μνημονίου θεώρησαν ότι ο Τσιπρας προσχώρησε σε μεταρρυθμίσεις, σοσιαλισμό. Δεν ξέρω πόσες στροφές θα κάνει ο κ. Τσίπρας και πόσο ζαλισμένος είναι, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα, αναρωτιέμαι αν είναι μεταρρύθμιση να παίρνεις 70 από τους ελεύθερους επαγγελματίες, να παίρνεις απο συνταξιούχους το ΕΚΑΣ χωρις να αντικαθιστάς αυτή την παρέμβαση και αν είναι μεταρρύθμιση η συνολική και ορίζονται υτξηση φόρων! Ο κ. Τσίπρας δεν κάνει μεταρρυθμίσεις γιατιίδεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, είναι αναξιόπιστος.

Οι εταίροι είναι ποιο απαιτητικοί και για αυτό τον δένουν με κόφτη, με 99 χρόνια κλπ. Αν θελουμε η χώρα να βαδίσει σε δρόμο ανάπτυξης, η ετερόκλητη σημασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει απο την εξουσία και η έκκληση απευθύνεται και στην ελληνική κοινωνία. Ενώ η χώρα έχει δυνατότητες, ο Τσίπρας την καθηλώνει και δυστυχώς θα αυξάνονται αυτοί που πιστεύουν οτι φταίνε οι κακοί ξένοι και για αυτό ζητάμε εκλογές. Και στις δημοσκοπήσεις αυξάνεται το ποσοστό που ζητούν εκλογές και όποτε και αν γίνουν εκλογες η ΝΔ θα τις κερδίσει, η παράσταση νίκης για τη ΝΔ ξεπερνά 60%.

Η μεταστροφή της κοινωνίας αυξάνει τις απαιτήσεις των πολιτών. Εμείς δεν πρέπει να είμαστε ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα μνημονιακών κυβερνήσεων, εμείς θα οδηγήσουμε τη χώρα έξω απο την κρίση και θα την βάλουμε σε δρόμο ευημερίας. Η μεγάλη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι στις ιδέες μας, πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις. 

Στην πολιτική πόλωσης και διχασμού του κ. Τσίπρα προτείνουμε διαταξική συννενόηση και θυμίζουμε και στον κ. Κυρίτση, ότι όλοι πληρώνουν την πολιτική του, είτε ψήφισαν ναι, είτε οχι. Απέναντι σε διχαστικό λόγο της κυβερνησης να εκπέμπουμε λόγο. Δεν θελουμε παππούδες να συντηρούν άνεργα παιδιά και εγγόνια ή παππούδες να συντηρούνται απο τα παιδιά, θελουμε μια συμφωνία αληθειας για να ανακτήσουμε εμπιστοσύνη για να μπορέσουν οι πολίτες να προσεγγίσουν μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Εμείς καταθέτουμε και θα εξειδικεύσουμε στο επόμενο διάστημα πως η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η κυβερνηση αντιπαραθέτει τον κόφτη!

Πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοκρατία για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και η κυβέρνηση αντιπαρατάσσει τη νομιμοποίηση πλαστών πτυχίων. Εμείς αναδείξαμε στην πράξη, αυτοί προσβάλουν τους Έλληνες πολίτες και καταρρακώνουν στην πράξη κάθε έννοια αξιοκρατίας. Η κάλυψη πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι να δώσει δουλειές.

Τα αριστερά γονίδιά της κυβερνησης θα εκφραστούν στους επόμενους μήνες στο νευραλγικό χώρο της παιδείας και αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ρήτρα αναξιοπιστίας αποτελούν τα πρόσφατα μέτρα που η κυβερνηση υποχρεώθηκε να ψηφίσει. Εμείς θελουμε να είμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση, το αντίθετο από το θίασο που κας κυβερνά σήμερα, εκτός απο ρυθμούς ανάπτυξης, χρειάζεται στοχευμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, περικοπής δαπανών".

Για τα εσωτερικά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Το 10ο συνέδριο αποτέλεσε μια τομή μέσα στη συνέχεια της παράταξης, συνέδριο ενότητας και ανανέωσης. Η ΝΔ μετατρέπεται σε κόμμα των μελών της. Καινούριο καταστατικό, βάζουμε σε τάξη οικονομικά του κόμματος και με τον Κωστή Χατζηδάκη διαμορφώνουμε το κυβερνητικό μας προγράμμα με στελέχη της αγοράς, με στελέχη που δεν ανήκουν σε στενό πυρήνα ΝΔ. Θα ακούσω όλα τα μέλη, η πολιτική επιτροπή δεν θα είναι μια σύναξη χειροκροτητών του αρχηγών. Να συγχαρώ τον Λευτέρη Αυγενάκη για το οργανωτικό. Να αξιοποιήσουμε τους μήνες του καλοκαιριού και να εντείνουμε προσπάθειά μας, με σεμνότητα και ήθος που διακρίνει παράταξη μας. Ο Τσιπρας ανήκει στο πάνθεον των αποτυχημένων πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα προς τα πίσω. Απαξιωμένος". 

Αυγενάκης: Η ΝΔ μπορεί να επικρατήσει ιδεολογικά

«Μπορούμε να επικρατήσουμε ιδεολογικά και να αναδείξουμε τη ζημιά που κάνει η αριστερή διακυβέρνηση», ανέφερε στη σύντομη ομιλία του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, πριν την εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόσθεσε ότι «δημιουργείται ένα διακριτό συμπαγές κοινωνικό υπόστρωμα. Αναλαμβάνουμε σοβαρή ευθύνη απέναντι στην χώρα. Το μνημόνιο που ψήφισε η κυβέρνηση αποτελεί ντροπή, η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυκτο κοινωνικό πόλεμο».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στους πέντε στόχους της οργάνωσης:

- Ενεργοποιούμε όλα τα στελέχη, παλαιά και νέα, της παράταξης.

- Αναπτύσσουμε κοινές δράσεις, συνέργειες και εκδηλώσεις μεταξύ των τομέων του κόμματος.

- Δημιουργούμε το διαδικτυακό φόρουμ με στόχο την αξιοποίηση των 3.000 εθελοντών που θέλουν να προσφέρουν την παράταξη.

- Δημιουργούμε πολιτική ακαδημία στελεχών για την επιμόρφωση των στελεχών.

- Δίνουμε έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη.

«Στόχος, να κάνουμε τη ΝΔ ένα σύγχρονο ανανεωμένο ευρωπαϊκό κόμμα», κατέληξε ο γραμματέας του κόμματος.