Στη στρατηγική του αιτήματος για πρόωρες εκλογές, όχι μόνο επιμένει, αλλά είναι αποφασισμένος να την προτάσσει μετ' επιτάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, προχωρά στην αντεπίθεση απαντώντας τόσο στην κυβέρνηση που στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup υποστηρίζει ότι απομακρύνεται η αβεβαιότητα και επιστρέφει η κανονικότητα, όσο και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.gr, η χθεσινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ήταν στοχευόμενη και απευθύνονταν όχι μόνο προς τον Αλέξη Τσίπρα, αλλα και σε ορισμένους στο εσωτερικό του κόμματός του, που είτε τον επέκριναν για την απόφασή του να στείλει το μήνυμα #fygete προς την κυβέρνηση (όπως έκανε δημόσια ο Απόστολος Τζιτζικώστας), είτε που τον κατηγορούσαν παρασκηνιακά οτι επιλέγει την τακτική του "ώριμου φρούτου".

"Βεβαίως υπάρχουν ορισμένοι που λένε «Αφήστε τους να καταστραφούν πολιτικά για να έρθετε εσείς πανίσχυροι». Είναι οι θιασώτες της θεωρίας του ώριμου φρούτου. Σε αυτούς θέλω να απαντήσω ξεκάθαρα: To φρούτο ήδη σάπισε. Και στη σήψη του δεν πρέπει να παρασύρει τη χώρα", είπε χαρακτηριστικά χθες από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στην σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή και μέσω του αιτήματος για εκλογές να διεκδικήσει την «πολιτική αλλαγή». Ενδεικτικοί της ρητορικής που θα χρησιμοποιήσει στο επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν οι βαρείς χαρακτηρισμοί για τον κ. Τσίπρα, όπως "τυχοδιώκτης", "αποτυχημένος", αναξιόπιστος" και "ζαλισμένος".

Μάλιστα, με βάση και τα στοιχεία που αναλύει στις κλειστές σκέψεις του γαλάζιου επιτελείου ο εκλογολόγος Τάκης Θεοδωρικάκος, τα οποία δείχνουν ότι οι πολίτες φαίνονται να εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη και να απαξιώνουν τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό και "απομονωμένο" πολιτικά, όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και από τις κορυφαίες προσωπικότητες της αριστεράς, όπως τον Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά και τον μέντορά του Αλέκο Αλαβάνο.

Η επιχείρηση αποδόμησης της Συγγρού, δεν θα περιοριστεί μόνο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, αλλά θα περιλαμβάνει και όλα τα στελέχη που τον στηρίζουν, προκειμένου να εξαπλωθεί οποίο ψήγμα αξιοπιστίας μπορεί να υπήρχε στη σημερινή κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίθεση του κ. Μητσοτάκη προς τον Πάνο Καμμένο, τον Νίκο Βουτση και την Ολγα Γεροβασίλη, που χαρακτήρισαν αντισυνταγματικά τα μέτρα τα οποία οι ίδιοι ψήφισαν, αλλά και προς τον Γιώργο Κυρίτση, για τα όσα διχαστικά είπε, περί "μενουμευρωπαίων".