«Το κατά πόσο οι πολίτες θα συνεχίσουν να στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, εξαρτάται από την παραγωγή απτού υπουργικού έργου. Yπάρχουν μεταρρυθμίσεις που σήμερα βαλτώνουν» τονίζει η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Οι πολίτες έχοντας γνώση των σκληρών μέτρων εμπιστεύθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το δύσκολο έργο της υλοποίησής της. Και η κυβέρνηση, οι υπουργοί, οφείλουν να τηρήσουν αυτή τη δέσμευση για την αξιοπιστία της πολιτικής» διαμηνύει η περιφερειάρχης Αττικής, δηλώνοντας «παρούσα» στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις η Ρένα Δούρου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι άμεσα απαραίτητες, όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η απαλλαγή της από τη γραφειοκρατία, οι οποίες δεν αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος –αντίθετα, έχουν όφελος-, και που σήμερα βαλτώνουν. Αυτά δυσκολεύουν το ήδη βαρύ έργο του πρωθυπουργού».

Αναφορικά με τη σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα, η περιφερειάρχης διευκρινίζει ότι «σε μια σχέση, όπως αυτή με τον πρωθυπουργό, η οποία χρονολογείται εδώ και δύο δεκαετίες, η επικοινωνία, εξαιτίας των υποχρεώσεών μας, μπορεί να μην έχει τη συχνότητα του παρελθόντος ωστόσο ποιοτικά παραμένει άμεση και ακέραια».

«Ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να κρατήσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης ενώ παράλληλα δίνει σκληρές μάχες στο μέτωπο της Ευρώπης, με διαπραγματεύσεις διαρκείας με τους ομολόγους του» προσθέτει.

«Το γεγονός ότι δεν κάνω τη σχολιαστή στα τηλεπαράθυρα, ταυτίζεται αυθαίρετα από ορισμένους με ‘‘απόσυρση’’ και άλλα, χρήσιμα μεν για να γεμίσει μια σελίδα με λέξεις, αβάσιμα δε» παρατηρεί δε. «Την πολιτική την αντιλαμβάνομαι με τους όρους του Αριστοτέλη και όχι καριέρας ή ‘‘πόστων’’» τονίζει η κ. Δούρου.

«Τα θέματα του χρέους και της αξιολόγησης δεν αφορούν αποκλειστικά τη χώρα μας, αλλά τις δομικές ανεπάρκειες της ευρωζώνης και παράλληλα τις ‘αντιφάσεις’ του ΔΝΤ» προσθέτει.