Έντονη αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, μετάξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, και του Κωστή Χατζηδάκη από τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα και την αξιολόγηση.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης παραδέχθηκε αρχικά: "Δεν είπαμε πως ό,τι είχαμε πει επετεύχθη, μιλήσαμε για επώδυνο συμβιβασμό" και πρόσθεσε: "Ο λαός μας έδωσε δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσουμε τη μάχη. Στόχος μας είναι να μοιράσουμε δίκαια τα βάρη και να δημιουργήσουμε κατεύθυνση ανάπτυξης. Να μην ξεχνάμε ότι μετά από 15 μήνες διαπραγμάτευσης, κλείσαμε τη συμφωνία.  Η απόφαση του Eurogroup κατοχυρώνει το δίδυμο σταθερότητα-προοπτική", ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για "στερητικό σύνδρομο απώλειας εξουσίας".  

"Είναι πολύ σημαντικό ότι το σύνολο της Ευρώπης αναγνώρισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο" κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην αξιολόγηση λέγοντας ότι "έκλεισε με λάθος τρόπο".

Και υπογράμμισε: "Το 2014 η χώρα είχε μπει σε πορεία να για να βγει από το μνημόνιο. Η χώρα πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να εκπλήξει ευχάριστα. Με το μίγμα και την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη. Προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα, είναι κόμμα σε σύγχυση".

Ο πρώην υπουργός τόνισε επιπλέον πως "ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μπει στον δρόμο της κοινής λογικής και της Ευρώπης. Η ΝΔ θα είχε άλλο μίγμα με λιγότερες δαπάνες, λιγότερους φόρους και μέτρα προσέλκυσης επενδύσεων. Με τους έμμεσους φόρους τιμωρούν και τους φτωχούς. Η ελληνική οικονομία ξανάπεσε στο πηγάδι της ύφεσης".