Νέα ζωή, νέα αρχή για τον Γιώργο Παπανδρέου. Και προσωπικά και πολιτικά. Ο κύριος Παπανδρέου μετά από μια δύσκολη περίοδο εμφανίζεται τώρα διαφορετικός. Η προσωπική του ζωή άλλαξε καθώς δεν είναι πια μαζί με την Άντα την πρώην σύζυγο του. Όλο αυτό το διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός είχε απομονωθεί.

Πέρασε αρκετό καιρό μόνο τους, πάντα όμως και με τα ταξίδια του για υποχρεώσεις προσωπικές αλλά και της σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποία είναι πρόεδρος. Τώρα ο Παπανδρέου έχει αποφασίσει να επιστρέψει και μάλιστα δυναμικά. Η υπογραφή του μνημονίου Τσίπρα, κατά τον Γιώργο Παπανδρέου έριξε τις μάσκες. Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει πως έχει δικαιωθεί απολύτως και σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να πάρει το αίμα του πίσω και να κάνει τους αντιπάλους του να παραδεχτούν πως τον αδίκησαν. Αυτή η διαδικασία πάντως περνάει πρώτα από τον κόσμο και αυτό βεβαίως το κατάλαβαν όλοι. Δηλαδή, πρώτα πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να ξαναγίνει αποδεκτός από τους πολίτες, να ξαναβρεί ακροατήριο και να μπορέσει να ξεδιπλώσει το σχέδιο επιστροφής.

Για τον Παπανδρέου έχουν λεχθεί και λέγονται πολλά , σε κάθε περίπτωση πάντως οι ομιλίες του, έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Η αρχή των εμφανίσεων έγινε στην Πάτρα, σε ανοιχτή συγκέντρωση, ο κύριος Παπανδρέου εμφανίστηκε και δίπλα στους πρώην υπουργούς του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Παπανδρέου δεν είναι ακόμη αποδεκτός, και το ξέρει. Θα προσπαθήσει όμως. Στην κεντροαριστερά δεν πιστεύει και το είπε για ακόμη μία φορά..

Σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει και όσα στελέχη και οπαδούς έχουν απομείνει στο Κίνημα, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, όποτε και αν γίνουν εκλογές θα κατέβει αυτόνομα. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθετείται ήδη για την επόμενη μέρα. Απαρατήρητο δεν πέρασε και το γεγονός πως στην Πάτρα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε να πει πιο σκληρά λόγια για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου παρά για την κυβέρνηση Τσίπρα.