Για «νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των πολιτών» κάνει λόγο ο Χάρης Θεοχάρης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στον ΣΚΑΪ

«Ενώ δεν έκανε τίποτα για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ετοιμάζεται να μετατρέψει το τέλος με τη μεγαλύτερη εισπραξιμότητα- το τέλος κυκλοφορίας- σε φόρο κατανάλωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος βουλευτής. 

«Ενώ καθυστέρησε να ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, απειλεί πως δε θα δώσει παρατάσεις, και ενώ οι εισπράξεις από τους φόρους δείχνουν νέες τρύπες, την ίδια ώρα βάζει νέους φόρους στην ακίνητη περιουσία και σε ό,τι κινείται και αναπνέει» προσθέτει. 

«Συνήθισαν πια οι πολίτες στις δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα. Ο ΕΝΦΙΑ ακινήτων εξωτερικού στην αναμονή. Το περιουσιολόγιο αναζητείται. Η πάταξη λαθρεμπορίου στα αζήτητα. Ακόμα και η μετακόμιση στο κτήριο του Κεράνη - αυτή που ο ίδιος και οι λοιποί συνδικαλιστές ακύρωσαν το 2011 για να την παρουσιάσει τώρα ως διαρθρωτικό μέτρο - μοιάζει κολλημένη σημειώνει ακόμη ο κ. Θεοχάρης, και προσθέτει: «Με τα λόγια, κ. Αλεξιάδη, χτίσανε και άλλοι ανώγια και κατώγια».