current views are: 10

29 Μαΐου 2016
Δημοσίευση14:08

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για τις offshore

Με τη φράση: “Φωνάζει ο κλέφτης”, κυβερνητικές πηγές απαντούν σε υψηλούς τόνους στη Νέα Δημοκρατία, για το θέμα των offshores εταιρειών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τονίζοντας ότι “είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά τη δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες”.

Δημοσίευση 14:08’

Με τη φράση: “Φωνάζει ο κλέφτης”, κυβερνητικές πηγές απαντούν σε υψηλούς τόνους στη Νέα Δημοκρατία, για το θέμα των offshores εταιρειών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τονίζοντας ότι “είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά τη δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες”.

Με τη φράση: “Φωνάζει ο κλέφτης”, κυβερνητικές πηγές απαντούν σε υψηλούς τόνους στη Νέα Δημοκρατία, για το θέμα των offshores εταιρειών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τονίζοντας ότι “είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά τη δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες”.

Από το Μέγαρο Μαξίμου συμπληρώνουν ότι παραπέμπουν την αξιωματική αντιπολίτευση “αν είναι φυσικά σε θέση να κατανοήσουν κάπως πιο σύνθετα κείμενα, στην αναλυτική απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης”.

Ενώ “για τα περί φορολογικών παραδείσων ας μιλήσουν καλύτερα με τον κ. Παπασταύρου”, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές. Τέλος, για τα περί “εκκωφαντικής σιωπής του Μαξίμου” τους υπενθυμίζουν “ότι χρωστούν ακόμα απαντήσεις για τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές”.

“Τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα”, καταλήγουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Σε απαντητική της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία ανέφερ:

Στην υπόθεση των offshore που δόλια νομοθέτησε και μόνη ψήφισε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Κυρίτση και Καμμένου, κατέρρευσε με πάταγο ο μύθος του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος.

Τώρα ήρθε η ώρα της απολογίας. Γιατί το ψήφισαν; Για ποιους το ψήφισαν; Ποιούς δικούς τους θέλουν να αθωώσουν αναδρομικά;

Όσο και να υβρίζουν, όσο και να διχάζουν, θέλουν δεν θέλουν θα απαντήσουν. Να είναι βέβαιοι.

ΝΔ: Ποιους υπουργούς με offshore καλύπτουν;

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία αναρωτιόταν με ανακοίνωσή της “υπουργούς με offshore καλύπτουν με το νόμο που ψήφισαν;” για το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τις offshoreεταιρείες.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Οι πολίτες αναρωτιούνται για την ένοχη σιωπή του Μαξίμου. Ποιούς Υπουργούς με offshore καλύπτουν με το νόμο που ψήφισαν;», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε στο twitter: 

«Υπόθεση Offshore. Παταγώδης κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος. Καταισχύνη».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να αποσύρει την σκανδαλώδη διάταξη

«Οι  υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλουν να  έχουν  offshore εταιρίες.  Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι  Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα. Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι  οι βουλευτές τους. Τέρμα  στα παραμύθια ότι  δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν «όχι». Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά. πέρασε ανάμεσα στις 7.500 σελίδες του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος και συμπληρώνει:.
 
Να σημειωθεί ότι το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου τροποποίησε τον νόμο του 2003 ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα.  Η επίμαχη διάταξη έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την ουσία και το πνεύμα των μη δεσμευτικών συστάσεων της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς (Greco) του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την χώρα μας που ζητούσε να υιοθετηθούν κανόνες για τον περιορισμό της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και να υπάρξει ουσιαστικότερος έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους. Σε κάθε περίπτωση έγκριτοι νομικοί αναφέρουν προς το «Πρώτο Θέμα» πως οι συστάσεις της Greco «ούτε ως φύλλο συκής δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την αλλαγή που επέφερε η κυβέρνηση».

Ποτάμι: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπλένει» τους πολιτικούς των offshore 

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι:

«Με μία παράγραφο στις 7500 σελίδες του τελευταίου πολυνομοσχεδίου προβλέπεται η αθώωση όσων υπουργών ή βουλευτών ή στελεχών του κράτους διαθέτουν off- shore εταιρείες, αρκεί αυτές να είναι σε “συνεργάσιμους” φορολογικούς παραδείσους. Η διάταξη ψηφίστηκε από 152 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ας πάνε λοιπόν στις περιφέρειές τους οι 152 να εξηγήσουν στους άνεργους και όσους βασανίζονται να επιβιώσουν, ποιους ξέπλυναν και ποιους ξεπλένουν με αυτή τη διάταξη.
Η κοινωνία απαιτεί ΤΩΡΑ εξηγήσεις από τους υπουργούς που υπογράφουν την εισηγητική έκθεση».

ΚΚΕ: Ανοίγει το δρόμο για αποποινικοποίηση παλιών υποθέσεων

Ανακοίνωση για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπει σε βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταδικάσει και καταψηφίσει στη βουλή τη συγκεκριμένη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, που όχι μόνο επιτρέπει τη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης σε offshore εταιρίες, αλλά ανοίγει και το δρόμο για αποποινικοποίηση πιθανών παλιών υποθέσεων», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση.

«Ένα ακόμη στοιχείο της ταξικής πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, εκτός αν θεωρεί ότι στις offshore εταιρίες βρίσκονται οι αποταμιεύσεις των φτωχών λαϊκών στρωμάτων!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ένωση Κεντρώων: Το αριστερό μόρφωμα ξαναχτυπά

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της ευαισθησίας και της διαφάνειας εγκληματεί για άλλη μια φορά. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να επιτρέπεται στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει offshore εταιρείες. Επιχειρηματίες και πολιτικοί δεν πάνε μαζί. Ποιους θέλει να καλύψει ο Πρωθυπουργός; Το αριστερό μόρφωμα ξαναχτύπησε. Αυτό αναφέρει η Ενωση Κεντρώων για το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με τις offshore εταιρείες. 

Η ανακοίνωση: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της ευαισθησίας και της διαφάνειας εγκληματεί για άλλη μια φορά. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να επιτρέπεται στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει offshore εταιρείες. Επιχειρηματίες και πολιτικοί δεν πάνε μαζί. Ποιους θέλει να καλύψει ο Πρωθυπουργός; Το αριστερό μόρφωμα ξαναχτύπησε.


σχετικα αρθρα