current views are: 13

30 Μαΐου 2016
Δημοσίευση06:02

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα – Χρειαζόμαστε νέα συμφωνία

«Η συμφωνία είναι κακή γιατί ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 06:02’

«Η συμφωνία είναι κακή γιατί ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η συμφωνία είναι κακή γιατί ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», είπε στην πρωινή εκπομπή του στο ANT1, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, προανήγγειλε πως θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αν κερδίσει η ΝΔ τις επόμενες εκλογές. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε:  

«Δεν μου αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός. Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας με την Ευρώπη. Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα θα πείσουμε τους πιστωτές ότι μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος». 

«Δεν μου αρέσουν τα ψέματα και ο λαϊκισμός. Χρειαζόμαστε ένα καινούριο πλαίσιο συμφωνίας με την Ευρώπη. Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ταυτόχρονα θα πείσουμε τους πιστωτές ότι μπορούμε να πετύχουμε λίγο χαμηλότερα πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης

Ερωτηθείς σχετικά με το μνημόνιο του καλοκαιριού που ψήφισε και η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Ψηφίσαμε το περασμένο καλοκαίρι να μείνει η χώρα στην Ευρώπη. Δεν ψηφίσαμε συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε ντους φόρους, εμείς έχουμε άλλο δρόμο περιορίζοντας τις δαπάνες. Η οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει με αυτά τα μέτρα. Εμείς δεν θα το ακολουθήσουμε, υπάρχει άλλο δρόμος. Θα ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων. Ο κ. Τσίπρας δεν προστατεύει τους πιο αδύνατους , αλλά αυτούς που θεωρεί ο ίδιος ως πολιτικούς του πελάτες».

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ: «Θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα με αποκλιμάκωση σταδιακά φόρων, θα κάνουμε την Ελλάδα ελκυστική. Το Σεπτέμβριο το πρόγραμμά με τους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος μας».   

Αναφερόμενος στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, σημείωσε ότι, «εγώ απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, είτε ψήφισαν ναι είτε όχι, είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα επενδύσω σε ταξικό διχασμό.   Ο πλούτος θα πρέπει να επιμεριστεί δίκαια» και εκτοξεύοντας νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό, είπε ότι, δεν θα επενδύσει στον ταξικό διχασμό, «όπως κάνει συνειδητά ο κ.Τσίπρας».

«Όλοι γνωρίζουν ότι, η Ελλάδα θα πάει μπροστά μέσα από μία νέα συμφωνία» επανέλαβε. 

Για τη διάταξη που αφορά στις off shore εταιρείες, η οποία αποκαλύφθηκε από τον Τύπο, παραδέχτηκε ότι, «θα έπρεπε να είχε εντοπιστεί από τους βουλευτές μας» και συμπλήρωσε ότι, «μέσα σε 7.500 σελίδες, που έπρεπε να διαβαστούν σε 48 ώρες, αυτό δείχνει ότι, η κυβέρνηση είχε σκοπό να το περάσει στα ψιλά»

«Σήμερα ρωτάμε γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση, ας δώσει εξηγήσεις για το ποιους αφορά η διάταξη» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη.

Κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι, «έχει αντιγράψει όλες τις κακές τακτικές του πελατειακού κράτους», σημειώνοντας ότι, προσλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους έκαναν μαζί καταλήψεις».

«Εγώ δεν θα διχάσω, γιατί και αυτό είναι διαφθορά, διαφθορά των συνειδήσεων» είπε χαρακτηριστικά. 

Για τα εσωκομματικά και εκλογές:

«Εγώ δεν βλέπω καμία εσωστρέφεια. Κάνανε ένα συνέδριο υποδειγματικό. Είμαι ο πρώτος πρόεδρος της ΝΔ, με θητεία που λήγει το 2021. Διαφορετικές απόψεις θα ακούγονται. Το ερώτημα δεν είναι αν βιάζομαι εγώ αλλά αν βιάζεται η χώρα. Θα αξιοποιήσουμε απόλυτα το χρόνο που έχουμε για να γίνει η ΝΔ καλύτερη. Στις μετρήσεις διαμορφώνεται μια δυναμική.  Η ΝΔ έχασε το Σεπτέμβριο με 7 μονάδες διαφορά και στη τελευταία δημοσκόπηση είναι με 8 μονάδες μπροστά. Ακόμη και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ, δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε να κάνουμε διεύρυνση , με κυβερνητικές συνεργασίες». 

 


σχετικα αρθρα