Την αντίθεσή του για τη ρύθμιση που νομιμοποιεί τις off shore για βουλευτές και υπουργούς εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι ένας βουλευτής δεν θα πρέπει να έχει διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο από τον μέσο πολίτη, ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάρει πίσω αυτή τη διάταξη. 

«Αν είναι δυνατόν την ώρα που ο λαός περνά τόσο δύσκολα να έρχονται τέτοιες ρυθμίσεις στα ξαφνικά και η οποία απορώ αν την είχαν συνειδητοποιήσει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί κανένας βουλευτής και υπουργός να έχει διαφορετικό φορολογικό πλαίσιο από τον μέσο πολίτη, να μπορεί να κάνει off shore σε ορισμένες περιοχές του κόσμου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, καλώντας τον πρωθυπουργό να τη πάρει πίσω.
 
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η χώρα δεν θα βγεί από τη κρίση με μέτρα υπερφορολόγησης και με το δημόσιο χρέος, ουσιαστικά, να μην αναδιαρθρώνεται. «Ένας μόνο τρόπος υπάρχει να γίνουν άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δήλωσε αισιόδοξος.
 
«Η συμπόρευση δεν θα γίνει στη βάση θεωρίας, αλλά στη βάση συγκεκριμένων αναγκαίων μεταρρυθμίσεων με προοδευτικό πρόσημο. Στις εκλογές, όσοι θα παλέψουμε για την ενιαία, την ευρύτερη Κεντροαριστερά θα επιβραβευτούν. Τελικός κριτής είναι ο λαός στις εκλογές» σημείωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, δε,  επανέλαβε τη θέση ότι ο αρχηγός θα πρέπει να εκλεγεί άμεσα από τη βάση της παράταξης και δήλωσε ότι συμφωνεί με τις πρόασφατες τοποθετήσεις του Κώστα Σημίτη.
 
«Είναι φανερό, βέβαια, ότι και από τις χθεσινές του δηλώσεις, από την πλευρά του προκύπτει ότι δεν μπαίνει σε αυτές τις διαδικασίες. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι οι δυνάμεις, κόμματα και κινήσεις, οι οποίες ασχολούμαστε πολιτικά ενεργά να πάρουμε πάνω μας όλη αυτή τη διαδικασία της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Συνεπώς, όταν λέει ο ίδιος ο κ. Σημίτης αυτά, δεν μπορούμε εμείς να λέμε άλλα», είπε χαρακτηριστικά.