Προειδοποιητική βολή για την… αποκρατικοποίηση του Ελληνικού, η οποία περιλαμβάνεται ανάμεσα στις εκκρεμότητες που πρέπει να υλοποιηθούν για την εκταμίευση της δόσης ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έριξε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Κουρουμπλής, τοποθετούμενος επί του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε τη σαφέστατη διαφωνία του για τη σύμβαση που έγινε με το επενδυτικό σχήμα για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, το ζήτημα είναι το περιεχόμενο των συμβάσεων και όχι η διάρκεια παραμονής (99 χρόνια) των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και για το Ελληνικό υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

Αν αυτή τη στιγμή, πάει αυτή η κυβέρνηση, για να είμαι σαφής και δεχθεί αυτή της σύμβαση, την εγκληματική που έγινε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, τότε θα είναι κατακριτέα.

Με δεδομένο ότι όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης η σύμβαση που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου θα έχει περάσει μέχρι τα τέλη του Ιουνίου από τη Βουλή, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών επί του ζητήματος… 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.