Η ελληνική κυβέρνηση διαμήνυσε στους δανειστές ότι δεν μπορεί να περάσει από την Βουλή νέες αλλαγές στα προαπαιτούμενα, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η κίνηση αυτή, εάν επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω την εκταμίευση της δόσης που η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως για να αποπληρώσει δάνεια στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ, σχολιάζει το πρακτορείο.

Οι δανειστές έδωσαν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ τμηματικά, ωστόσο η Αθήνα έπρεπε να προχωρήσει σε μία σειρά από αλλαγές για τα κόκκινα δάνεια τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συντάξεις.

Ομως, στην επιστολή του προς τους δανειστές, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι κάποιες από τις επιπλέον απαιτήσεις τους δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Κάποιες από αυτές, αφορούν τις συντάξεις.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Αλλά θα συνεχίσουμε με τις τεχνικές τροποποιήσεις που συζητήθηκαν. Κάποιες από αυτές είναι σωστές», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.